Șeful Poliției din Republica Moldova, reținut de FSB la Moscova

Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut la Moscova, pe aeroportul Domodedovo, imediat după ce a aterizat. Agenți ai FSB s-au apropiat de acesta și l-au reținut fără a spune care sunt motivele.

Cavcaliuc a fost eliberat ulterior. agenții FSB și-au prezentat scuzele de rigoare pentru că a fost confundat. Despre aceasta a declarat șeful interimar IGP pentru Publika TV.

Șeful IGP a spus că a fost reținut timp de trei ore de agenții Serviciului Federal de Securitate din Rusia, timp în care aceștia nu au spus care sunt motivele petru care a fost reținut, a declarat pentru Publika TV șeful interimar a IGP.

„Cred că este legat de cţiunile mele profesionale, pentru că am documentat multe organizaţii criminale internaţionale. De la început mi-au spus că aş avea probleme cu paşaportul. Apoi au declarat că aş semăna cu un infractor dat în căutare”, a spus pentru Publika TV şeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, după ce a fost eliberat.

Totodată, ministrul de Interne, Oleg Balan a confirmat faptul că nu au primit explicaţii, iar din cauza reţinerii, delegaţia moldovenească a pierdut avionul spre Minsk. „Nu am primit nicio explicaţie de ce a fost reţinut. Vom ajunge la Minsk, iar acolo vom cere explicaţii de la ministrul rus de Interne”, a declarat Balan.

Ministrul de Interne, Oleg Balan, împreună cu șeful IGP trebuiau să participe la reuniunea miniștrilor de Interne din CSI care urmează să aibă loc la Minsk.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.