Șeful talibanilor, îndemn surprinzător

Liderul talibanilor, Hibatullah Akhundzada, le-a cerut atât civililor afgani, cât şi militanţilor, să planteze ”unul sau mai mulţi copaci pentru înfrumuseţarea Pământului, dar şi în numele creaţiei lui Allah”, transmite News.ro, citând BBC.

”Plantarea copacilor joacă un rol extrem de important în protecţia mediului înconjurător, în dezvoltarea economică şi înfrumuseţarea lumii. Plantarea copacilor şi agricultura sunt activităţi care aduc beneficii imense atât în această lume, cât şi după moarte”, se arată în mesajul lui Akhundzada, care a apărut pe site-ul publicaţiei Talibanii Afgani: Vocea Jihadului.

Afganistan are probleme grave din cauza despăduririlor, iar cei mai mulţi copaci tăiaţi sunt vânduţi ilegal fabricilor de cherestea sau folosiţi pentru încălzire.

Akhundzada a devenit în mai 2016 lider al talibanilor afgani, având mai degrabă reputaţia unui lider religios, decât a unui comandant militar. Acest mesaj din partea liderului taliban este departe de retorica violentă împotriva guvernului de la Kabul şi a aliaţilor NATO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.