„Selfie electoral cu gimnaste”

Emisiunea de la Antena 3 cu Ponta și gimnastele nu a trecut neobservată de oficiosul sportiv Gazeta Sporturilor. Pe GSP.ro a apărut un articol reacţie, care – specificul publicaţiei – bate şi mai departe şi, pe lângă critica actului politic al premierului şi al PSD, critică şi elementele de campanie electorală pentru şefia COSR şi implicarea şi aici a politicului.

Redăm integral textul scris de Cătălin Tolontan.

„Selfie electoral cu gimnaste

Era inevitabil. Cînd Elena Udrea l-a adus pe Traian Băsescu pe post de mascotă electorală, ea mare și el soldățel de plumb la tribună, în acel selfie de neuitat, a fost clar că și adversarii vor scoate armele. Și le-au scos.
La Antena 3, lotul național de gimnastică a fost adus în platou cu Victor Ponta și cu alți politicieni PSD. Doar PSD!
S-a vorbit mult, genul de ceremonial faaantastic! La cererea Marianei Bitang, s-au dublat pe loc premiile elevilor care au cîștigat Olimpiada Internațională de chimie. Foarte bine!
S-a apăsat din nou pe ideea că statul nu-și răsplătește campionii din sport. Nu e chiar așa, recompensele noastre pentru Jocurile Olimpice sînt printre primele 6 din Europa. Dar nu conta, era nevoie să ne victimizăm puțin. Mîndri că sîntem români, așa cum sună sloganul alianței PSD-UNPR-PC. Dacă citești raportul Curții de Conturi despre cum sînt risipiți banii, nu puțini!, alocați în sport, te ia cu vertij.
Apoi s-au pozat la invitația lui Mihai Gâdea, ”sîntem prea mulți ca să facem un selfie”, dar uite nu chiar așa de mulți de au intrat în selfie, ”va deveni cel mai share-uit selfie din istorie”.
Cînd l-am criticat pe Alin Petrache pentru că-și netezește calea spre șefia COSR, n-am crezut că se va ajunge ca Belu să folosească aceeași pușcă, dar de calibru infinit mai mare. ”Sper ca la ambele alegeri să iasă așa cum vreau eu”, i-a spus, la final, Victor Ponta lui Belu, adăugînd că se gîndește și la alegerile COSR. Nu era nevoie să sublinieze, am înțeles cu toții pe cine sprijină, în ciuda elogiilor de formă lansate pentru contracandidații Lipă și Petrache! Selfie, selfie, dar mimăm fair-play-ul.
După ce, într-un restaurant, l-a înscăunat pe Gino Iorgulescu la Liga Profesionistă de Fotbal, în seara asta premierul a încercat ca, într-un platou de televiziune, să-l ungă președinte COSR pe Belu. Și, bineînțeles, să-i buzunărească pe antrenor, pe Bitang și pe fetele de la gimnastică de ceva voturi pentru alianța care îl vede pe Băsescu din ochiul altuia, dar nu vede bîrna din ochiul său”.

Sursa: http://www.tolo.ro/2014/05/19/selfie-electoral-cu-gimnaste

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.