„SELFIE”, un film cu şi despre tineri

După succesul înregistrat de filmul „Liceenii” în urmă cu aproximativ 30 de ani, vine acum pe marile ecrane „#SELFIE”, o comedie pentru noua generaţie, cu şi despre tineri, care va avea premiera în cinematografe pe 9 mai.

Filmul “#SELFIE” marchează debutul regizoral al Cristinei Iacob în lungmetraj şi aduce pe marile ecrane o distribuţie tânără, energică şi extrem de talentată, avându-i în rolurile principale pe: Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan şi Alexandru Călin.

Din film nu lipsesc nici actorii consacraţi. Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor, Carmen Tănase şi Florin Călinescu sunt doar câteva dintre numele mari cărora le-au fost rezervate partituri centrale.

Crina Semciuc în rolul Yasmine

„«#SELFIE» este o comedie care se adresează în primul rând tinerei generaţii. Am încercat să aducem un suflu nou şi cred că am reuşit să facem un film fresh, cu o poveste în care tinerii să se regăsească. Pornind de la actorii cu care am lucrat, care sunt nişte tineri excepţionali, până la prezenţa unor nume mari cum ar fi Răzvan Vasilescu şi Florin Călinescu, cred că «#SELFIE» are toate ingredientele unui succes de public. În plus, imaginea filmului este una vie, iar coloana sonoră semnată de Smiley este extrem de potrivită pentru ceea ce ne-am propus să realizăm”, declară Cristina Iacob, regizorul filmului.

Încă din titlu, filmul propune o incursiune în fenomenul selfie, unul extrem de celebru în rândul tinerilor, redat succesiv pe întreaga derulare a acţiunii, prin imortalizarea protagoniştilor în diverse ipostaze, cu ajutorul telefoanelor mobile şi postarea fotografiilor pe reţelele de socializare.

Crina Semciuc, Olimpia Melinte şi Flavia Hojda, cele trei absolvente vesele

Cu un scenariu semnat de Alexandru Molico, Geo Caraman, Maria Spirache şi Cristina Iacob, “#SELFIE” spune povestea a trei adolescente, absolvente de liceu, pentru care marea aventură a vieţii lor începe cu o escapadă la mare. În loc să stea acasă şi să înveţe pentru Bac, Yasmine (Crina Semciuc), Roxi (Olimpia Melinte) şi Ana (Flavia Hojda) sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele 2 zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina. În toată vâltoarea evenimentelor sunt prinşi Mihai (Levent Sali), George (Vlad Logigan) şi Bogdan (Alexandru Călin), ajunşi la mare nu să cheltuiască, ci să facă rost de bani într-o manieră nu tocmai legală, după ce distrug o maşină şi pierd toţi banii, pentru fete devine aproape imposibil să mai ajungă la timp pentru susţinerea examenului de bacalaureat.

Cei trei tineri prinşi în vâltoarea evenimentelor

Crina Semciuc este pur şi simplu provocatoare în filmul “#SELFIE”. Cu ţinute dintre cele mai sumare şi înarmată cu foarte mult sex-appeal, actriţa Crina Semciuc o interpretează pe rebela Yasmine, o fată de bani gata care va cuceri marile ecrane.

„Crina, la vârsta ei stătea acasă, era cuminte, mergea la şcoală, nu fugea înainte de Bac. Singura nebunie de care îmi aduc aminte s-a întâmplat în liceu. O prietenă se îndrăgostise de un băiat şi ne-am strâns toţi la ea acasă, fără ca părinţii ei să ştie şi, la un moment dat, a bătut un vecin pentru că făceam gălăgie. Noi toţi am sărit pe geamul din baie, pe bloc. De acolo am sărit pe celălat bloc până am găsit o ieşire. Aici cred că am întrecut-o pe Yasmine. Ea s-ar fi certat cu vecinul, s-ar fi bătut… Eu am fost cuminte. De aceea m-am făcut actriţă: să pot trăi alte poveşti”, declară Crina Semciuc.

Răzvan Vasilescu în Selfie

Adolescentă îndrăzneaţă, pe care look-ul nonconformist şi nevoia de a ieşi mereu în evidenţă o recomandă, Yasmine a însemnat pentru actriţă atât provocarea de a interpreta un personaj atipic, cât şi un bun prilej pentru a-şi aminti de perioada liceului.

Smiley şi Alex Velea sunt de profesie pepenari în în această peliculă.

Au colaborat de multe ori pe plan muzical şi chiar în viaţa de zi cu zi îi leagă o frumoasă prietenie. Smiley şi Alex Velea sunt extrem de convingători în pielea unor pepenari gay.

,,Îmi plac mult personajele astea tâmpite, de coloratură. Mai ales când am aflat că trebuie să fac un cuplu cu Alex. Noi ne distrăm şi ne place să facem personaje, să nu ne luăm în serios, să facem mişto unii de alţii. Îmi place să joc personaje mici în filme mari. Am avut o singură zi de filmare şi ne-am distrat foarte tare. Am mâncat şi pepeni, am exagerat un pic pe alocuri. Am râs cu restul echipei, noi fiind un «cuplu de lesbiene». Foarte talentaţi actorii, mă bucur că este un film cu oameni tineri, despre oameni tineri”, a declarat Smiley.

Veselie şi adrenalină

Alex Velea s-a simţit şi el cel puţin la fel de bine pe set, unde s-a ţinut numai de glume în timpul pauzelor: ,,Noi ne-am distrat foarte tare la filmări. Era foarte cald. La un moment dat mi-am luat o vestă de poliţist şi încercam să dirijez circulaţia. Unii chiar m-au crezut”.

În evoluţia personajelor din comedia “#SELFIE”, Smiley şi Alex Velea au o intervenţie importantă, devenind salvatorii tinerilor, într-un moment în care norocul părea să-i fi părăsit definitiv.

Prima comedie cu şi despre tineri lansată în ultimii ani pe marile ecrane, “#SELFIE” este o producţie “MediaPro Pictures”, o companie “MediaPro Entertainment” România şi “ZAZU Film”, distribuită în cinematografe de “ZAZU Film”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.