Semnul de carte care îți trimite mesaj pe Twitter dacă nu ai terminat de citit

Filiala editurii Penguin Books din Brazilia a iniţiat campania „Tweet For a Read”, în cadrul căreia a fost creat un semn de carte inteligent, care detectează dacă cititorii au abandonat un volum şi le trimite un mesaj pe Twitter pentru a le aminti să îl termine, informează lenouvelobs.com, potrivit Mediafax.

Semnul de carte inteligent este dotat cu un senzor de lumină, un temporizator şi un computer miniatural cu tehnologie wireless. Un senzor de lumină detectează momentul în care cartea a fost închisă, iar temporizatorul întregistrează timpul în care cititorii şi-au „neglijat” volumul. Dacă nu au deschis cartea mai mult de o săptămână, cititorul primeşte un mesaj de pe contul său de Twitter, care le aminteşte că ar trebui să reia lectura acesteia. Fiecare mesaj primit pe Twitter este compus în stilul autorului care a scris cartea respectivă sau foloseşte fraze relevante din aceasta.

Până în prezent, au fost create doar trei semne de carte inteligente, care poartă chipul a trei personalităţi culturale: scriitorul portughez José Saramago, filosoful german Friedrich Nietzsche şi muzicianul brazilian Vinícius de Moraes. Mesajele trimise cititorilor sunt expediate de pe conturi create special şi reiau fraze inspirate din opera autorilor „neglijaţi”, cum ar fi: „Dumnezeu a murit. Nu lăsa să moară şi opera mea înainte să o citeşti”, sună mesajul pentru reluarea unei cărţi scrise de Friedrich Nietzsche.

Deocamdată, mesajele sunt disponibile doar în limba portugheză şi nu au fost oferite informaţii despre punerea în vânzare şi preţul acestor semne de carte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.