Senatoarea Cristiana Anghel: „Strig: asasinilor, criminalilor!”

Senatoarea Cristiana Anghel s-a dezlănțuit pe un site după ce instanța supremă a decis arestarea fostei șefe a ANRP Crinuța Dumitrean, acuzată că a dat un tun statului de zeci de milioane de euro.

Senatoarea acuză „un posibil asasinat”, într-un articol intitulat „În numele nenăscutului copil al Crinuței Dumitrean strig: asasinilor, criminalilor! sau cum este maimuțărită legea de aur a maimuțelor mistice (nu văd, nu aud, nu vorbesc) …”

„În ce țară trăim dacă am ajuns să ne bucurăm că o femeie care poartă în pântecul său o fărâmă de viață, este abuzată psihic până la limita avortului spontan?! Cum oare au reușit să ne altereze preceptele morale încât să aplaudăm un posibil asasinat?! Știu. Unii vor arunca cu piatra și vor spune că apăr hoții. Fals. Absolut fals. Nu fac vorbire despre prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție. Nu noi reaminti nici că nu a fost condamnată definitiv de o instanță. Nu invoc nici faptul că nu este acuzată de fapte cu violență. Nici nu voi cita articolele Codului de Procedură Penală care prevăd clar condițiile în care un procuror poate solicita reținerea și arestarea preventivă. (Într-o țară normală ar fi judecată, condamnată și apoi încarcerată.) Spun doar că această femeie poartă în ea un copil. Care nu este vinovat pentru faptele mamei sale, oricare ar fi acestea. Și copilul are dreptul să se nască. Viu și sănătos. Doamna ministru Raluca Prună, de ce nu spuneți nimic?! Domnule procuror general Tiberiu Nițu, de ce nu auziți strigătul de disperare al copilului nenăscut?! CSM, de ce nu vezi abuzul procurorilor?! Nu mai aveți (avem) nimic sfânt?!”, a scris senatoarea într-un articol pentru portalul stiripesurse.ro.

Fosta șefă a ANPR a fost arestată preventiv sâmbătă alături de mai multe persoane. Potrivit informațiilor difuzate de televiziuni, Crinuța Dumitrean, care este însărcinată, n-a văzut până acum culoarea gratiilor, fiind internată în maternitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.