Senatoarea lui Voiculescu: Cine ești tu Iohannis să nu accepți?

Senatoarea PC Cristiana Anghel șterge pe jos cu președintele Klaus Iohannis după ce șeful statului și-a exprimat dezacordul public față de modificările la Codurile penale pe care aceasta și alți parlamentari PSD le-au inițiat.

Parlamentara lui Dan Voiculescu îl acuză pe președinte, într-un interviu acordat portalului stiripesurse.ro, că a încălcat Constituția când și-a exprimat dezacordul față de modificările legislative și îl întreabă pe șeful statului: „Cine ești tu să nu accepți?”

Pasaj din interviul acordat de Cristiana Anghel:

Cristina Anghel.: Președintele face ce vrea el. Măcar Băsescu n-a început din primele luni să încalce Constituția la modul ăsta.

Reporter: Unde considerați că a încălcat Constituția?

C.A.: Inclusiv atunci când ieși și spui „Eu nu sunt de acord, eu nu accept”. Cine ești tu să nu accepți? Dacă îți vine o lege de la Parlament, cine ești tu să nu o accepți?

Reporter: Are dreptul să o trimită la reexaminare …

C.A: Atât, dar s-a pronunțat inclusiv pe faptul că nu va promulga niciodată o lege de modificare a Codului Penal. Cine ești tu să spui lucrul ăsta? Ai dreptul să o întorci, să o ataci la CCR, și pe urmă URA! Trebuie să o promulgi, că asta e obligația ta. Cine ești tu să îmi spui mie – Parlament, nu Cristiana Anghel – cine ești să îmi spui că tu nu accepți?

Dar ce? Eu accept să te îmbraci cu costume de 1.700 de euro, în contextul în care tu ai 1.700 de euro salariul? Dar ce, eu accept să îți faci concediul în insulele Madeira și să spui ‚Am făcut pe banii mei’, dar SPP-ul pe banii cui a fost? (…) De unde ai bani, că eu n-am. Eu n-am ieșit o dată în străinătate.

Deci își depășește atribuțiile cu mult și asta o face în primele luni de zile. (…) Are impresia că dacă are 70% (n.r. încredere) …. să te ferească Dumnezeu să superi populația. (…) Uite cât de mare era Băsescu. Și ce a ajuns acum? Cârpa de șters a unora și a altora.

Senatoarei nu-i place titlul articolului din Cotidianul.ro

Senatoarea Cristiana Anghel ne-a trimis un drept la replică după publicarea de către Cotidianul.ro a pasajului din interviul pe care l-a acordat, pe care îl redăm în continuare.

„Drept la replică

Eu cristiana-Irina Anghel, senator, consider că titlul și fotografia articolului reprezintă o insultă gravă și o calomnie neechivocă. Vă cer vehement să le modificați pentru a intra în legalitate. PS: RC nu mai ai un nume real?! Crezi că ajuns în spatele unei inițiale poți atenta la imaginea mea publică?! Sper că vei înțelege că, dacă este cazul, cu ajutorul justiției poți afla cine ești și de ce îți ascunzi identitatea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.