Senator PDL, atac fără precedent la adresa lui Ioan Oltean

Senatorul PDL Iulian Urban a postat pe blogul personal un articol din ziarul Curentul cu titlul „Toţi oamenii lui Ioan Oltean au probleme la DNA”.

„Noul secretar general ales la PDL, Ioan Oltean, a cam umplut partidul de puşcăriabili. Nu există niciun dubiu, scrie ziarul CURENTUL, că toţi politicienii au de obicei un scop suprem. Acela de a prelua puterea. De multe ori însă ei fie fac uz de mijloace „neortodoxe” pentru a-şi atinge acest deziderat, fie acţionează despotic după ce au preluat hăţurile puterii. De la acest obicei nu se abate nici secretarul general al PDL, Ioan Oltean, care apare ca punct comun în cel puţin patru cazuri de corupţie anchetate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Acest „careu de aşi” format din Ioan Nelu Botiş (fostul ministru al Muncii), Ioan Andreica (fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Crinuţa Dumitran (fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor – ANRP), dar şi Silviu Bian (preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă) are un singur numitor comun – secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Toţi cei menţionaţi mai sus, cu excepţia lui Silviu Bian, provin din organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud, cunoscută drept „parohia” lui Oltean, politician care nu demult venea cu o propunere mercantilă legată de cum se poate promova pe linie politică”, poate fi citit pe blogul lui Iulian Urban.

Postarea de pe blog nu se opreşte însă aici. „Asigur că fiecare candidat va avea o cota parte şi o va da înainte, nu după ce a pierdut sau a câştigat. Banii jos şi apoi intri în cursă. Eu cred că o campanie pentru un colegiu se poate face, în Bistriţa-Năsăud, cu 20.000 – 30.000 de euro”, era de părere vicepreşedintele PD-L. În concluzie, numai intrarea la Oltean reprezenta o „cotizaţie” de 20-30.000 de euro care însă îţi asigura doar intrarea, nu şi „finalizarea” în bordelul politic. În cazul celor patru aghiotanţi ai lui Oltean, nu numai că „finalizarea” este asigurată, dar, în plus, ei chiar pot da lecţii „miticilor de la Bucureşti” în privinţa modului în care se jonglează nu doar cu mărunţiş, ci şi cu fonduri europene serioase”, mai poate fi citit pe blogul senatorului PDL Iulian Urban.

Parlamentarul democrat-liberal l-a criticat în termeni duri săptămâna trecută şi pe Emil Boc. Conducerea PDL este prea slabă, „nu are cojones”, iar partidul se canibalizează, aprecia Urban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.