Senator PDL, urmărit penal

UPDATE Senatorul Gigi Chiru este urmărit pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat că în 2010, când era şeful Inspectoratului în Construcţii Sud – Est, ar fi cerut mită 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme într-un proiect de construcţie de parcuri eoliene în Dobrogea, conform DNA.

Senatorul a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, spălare de bani și fals în declarații (3 elemente materiale).

Senatorul PDL de Constanța s-a prezentat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Chiru a declarat la intrarea în sediul instituției că nu știe în ce calitate a fost chemat de procurori.

Audierea senatorului are loc în contextul în care procurorii DNA au efectuat joi percheziții în 22 de locații situate în municipiul București și județul Constanța, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2010-2014.

„Sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate în municipiul București și județul Constanța, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.