PSD a ales urmașul lui Ilie Sârbu

UPDATE Senatorii PSD l-au ales duminică seara ca lider al grupului lor de la Senat, în locul lui Ilie Sârbu, pe senatorul Mihai Fifor (foto), care fusese propus ministru al Transporturilor de către premier în această vară, dar a cărui nominalizare a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis. Au candidat pentru acest post Mihai Fifor şi senatorul Șerban Nicolae. 42 de senatori au votat pentru Fifor, în timp ce contracandidatul său, Șerban Nicolae, a obținut 12 voturi. Un vot a fost anulat.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat după vot că are încredere în Fifor pentru a gestiona această poziţie şi pentru a „menţine unit” acest grup.

„Eu sunt bucuros că lider de grup este acum Mihai Fifor. Este un om pe care îl cunosc de foarte mult timp, în care am încredere, care chiar dacă este mai tânăr a dovedit că poate să gestioneze o astfel de funcţie”, a spus Dragnea, care a adăugat că acum Fifor are misiunea de găsi „înţelepciunea pentru a menţine acest grup unit”.

Liderul PSD a mai spus că vrea ca grupul din Senat să lucreze mult mai strâns cu cel din Camera Deputaţilor şi să aibă o relaţie bună, mai ales că urmează ca în Parlament să ajungă legi importante.

Dragnea a precizat că priorităţile din această sesiune vor fi Codul fiscal, legea salarizării, votul prin corespondenţă, dar şi bugetul pe anul viitor.

Liviu Dragnea și senatorii partidului s-au întâlnit, duminică seara, la Parlament, într-o şedinţă care a vizat și desemnarea noului lider al grupului senatorial al partidului, post ocupat până acum de Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta.

La întâlnirea de la Parlament a venit și premierul Victor Ponta.

La ieșirea de la ședință, Ponta a afirmat, referindu-se la retragerea lui Ilie Sârbu din funcţia de lider al grupului senatorilor PSD, că acesta ar fi dorit mai demult să renunţe la poziţie, însă a rămas lider la rugămintea sa.

„Din decembrie nu a vrut să mai fie lider de grup. L-am rugat să mai stea o sesiune şi acum i-am muţumit şi chiar a fost un lider de grup foarte bun. Dar, în acelaşi timp, pot fi şi alţi lideri foarte buni şi voi lucra foarte bine, ca prim-ministru, cu grupul de la Senat, cum am lucrat şi până acum”, a declarat Ponta, la plecarea de la şedinţa senatorilor PSD. Victor Ponta nu a aşteptat să fie dat şi votul pentru noul lider de grup, spunând că va afla rezultatul din presă.

Chestionat la sosirea la reuniune de ziariști în legătură cu prezența sa, Ponta a spus: „Cum adică de ce-am venit? Păi nu sunt prim-ministru? Am lipsit vreodată de la grupul senatorilor? Puneți niște întrebări de duminică”.

În deschiderea ședinței de duminică, Ilie Sârbu, până acum liderul senatorilor PSD, a declarat că grupul PSD din Senat este unul compact și unit, dar că rămâne de văzut cum „noul lider” va reuși să își mobilizeze colegii în sesiunea de toamnă.

„Mai cade câte o lege din cauza unui vot. Eu sper ca situaţia asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toţi colegii care vin, că vin 84 şi un coleg nu vine şi cade legea. Cam asta am crezut eu că trebuie să le spun. Sigur, vom vedea în continuare noul lider cum reuşeşte să-şi îndeplinească atribuţiile şi să mobilizeze grupul, dar eu cred că aşa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine”, a spus Sârbu.

Ilie Sârbu intenționează să se retragă de la șefia grupului parlamentar, declarau în această săptămână surse politice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.