Senatorul Valer Marian denunţă mafia conducerii PSD la Satu Mare

DENUNȚAREA ȘI AUTODENUNȚAREA MAFIOTULUI GOVOR

În urma atacurilor denigratoare făcute într-un limbaj suburban de către Govor Mircea Vasile Gheorghe vicepreședintele Consiliului Județean și al Organizației Județene Satu Mare a PSD, la adresa sa, senatorul Valer Marian a formulat ieri următorul drept la replică către posturile de televiziune B1TV, Nașul TV șI Nord-Vest TV:

În urma solicitărilor dvs. insistente (pe care mi le-aţi adresat după ce am anunţat că voi sesiza CNA şi voi iniţia o acţiune judiciară în daune morale) de a-mi prezenta dreptul la replică, vă solicit să difuzaţi următoarele:

În zilele de 17, 18 și 19 aprilie 2013, instigat de primulministru Victor Ponta, preşedintele

PSD, şi de vicepriministrul  Liviu Dragnea, preşedintele executive al PSD, şi şantajat de SRI şi DNA, pentru implicare în acte de corupţie şi de fraudă, numitul Govor Mircea Vasile Gheorghe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi al Organizaţiei judeţene

Satu Mare a PSD, s-a pretat la o serie de atacuri josnice, vădit insultătoare şi calomnioase, proferate într-un limbaj suburban, pe posturile de televiziune Nord- Vest TV (în zilele de 17 şi 18.04.2013, în emisiunea „Ora Adevărului”), B1 TV (în data de 18.04.2013, în emisiunea „Aktualitatea B1”), şi la Naşul TV (în data de 18.04.2013, în emisiunea

„Cronica de noapte”). Susnumitul a ajuns să mă eticheteze ca fiind mai odios decât Ceaușescu, mai bețiv decât Băsescu și mai șantajist decât el.

Majoritatea declaraţiilor sale au fost de-a dreptul aberante, ca de exemplu, afirmaţia că, în cursul anului 1990, în timp ce activam ca procurori în Comisia de anchetă a evenimentelor din decembrie 1989 de la Sibiu, aş fi intenţionat împreună cu procurorul Ion Irimie (nominalizat în toamna anului trecut de fostul ministru al justiţiei, Mona

Pivniceru, pentru funcţia de procurer şef al DNA) să-l arestăm pe Traian Băsescu. Nu că am fi avut vreo reţinere să-l arestăm pe Băsescu pentru vreo faptă penală, bineînţeles pe probe de vinovăţie, dar în 1990 nici nu auzisem, nici noi nici majoritatea opiniei publice,

de acest personaj nefast pentru poporul român. Traian Băsescu a început să devină cunoscut opiniei publice începând din toamna anului 1991, când a devenit ministrul Transporturilor în Guvernul Stolojan. La începutul lunii august 1990 am demisionat din Procuratură în semn de protest faţă de tendinţa de tergiversare şi de muşamalizare a dosarelor Revoluţiei astfel că nu m-am mai intersectat niciodată profesional cu procurorul

Ion Irimie. Am aflat ulterior din massmedia că a fost implicat în anchetarea şi arestarea fostului director general Răzvan Temeşan de la Bancorex şi a omului de afaceri George Constantin Păunescu, precum şi că a fost procurorul care l-a arestat în 1999, după ultima mineriadă, pe Miron Cozma, după ce a fost capturat la Stoeneşti (şi după ce toţi procurorii bucureşteni au fugit din Parchetul General). Este adevărat că, după ce a fost nominalizat pentru funcţia de procuror şef al DNA, cunoscându-l personal şi ştiindu-i antecedentele profesionale, am spus, într-un anumit cerc, că Ion Irimie este un procuror fără mamă şi fără tată (politici, cel puţin) şi că ar fi în stare să-l aresteze şi pe preşedintele

Băsescu.

Pentru afirmaţiile vădit calomnioase proferate împotriva mea, am demarat procedurile de acţionare în judecată pentru daune morale a numitului Govor Mircea Vasile Gheorghe și a posturilor de televiziune B1 TV, Nașul TV și Nord-Vest TV, urmând să solicit despăgubiri în sumă de 1 milion de euro, pe care o voi dona integral caselor de copii, azilelor de bătrâni, spitalelor şi mănăstirilor din judeţul Satu Mare. Totodată, am sesizat Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) având în vedere că niciunul din posturile de televiziune susmenționate nu m-au contactat și nu mi-au solicitat dreptul la replică în timpul emisiunilor în care l-au avut invitat pe susnumitul.

Ţin să precizez că niciodată nu m-am lăudat cu foştii mei colegi din justiţie şi nu am apelat la ei, spre deosebire de numitul Govor Mircea Vasile Gheorghe, care avea obiceiul să se laude, în cercurile sale mai mult sau mai puţin frecventabile, că ar avea în mână şi justiţia de la Satu Mare şi justiţia de la Bucureşti.

Astfel, s-a lăudat că este prieten cu procurorul Vasile Costinaş din Inspecţia Judiciară a CSM, originar din Satu Mare, cu care a făcut comerţ cu ţigări Carpaţi fără filtru în anii ’90. S-a lăudat că s-ar fi împrietenit cu fostul procuror general adjunct al DNA, Gheorghe Şuhan, şi cu procurorul inspector Ion Burlacu de la DNA, care l-ar fi scăpat de arestare într-un dosar. Sa lăudat că s-ar fi împrietenit şi cu un general din Bucureşti (nu-mi mai amintesc numele, dar Govor sigur nu l-a uitat) care l-ar fi scăpat de arestare în alt dosar. Se laudă că este prieten cu procurorul Marius Iancu, fost şef al Biroului DNA Satu Mare, actualmente şeful Serviciului Teritorial Oradea al DNA, cu care a avut mai multe întâlniri de taină, nu numai în România (la Satu Mare ori la Oradea) ci şi în Ungaria. Se lăuda că la Satu Mare rezolvă tot prin vicepreşedintele Judecătoriei, Munkacsi Bela, şi prin vicepreşedintele Tribunalului, Remus Nemeş.

Având în vedere că tot a declarat pe posturile susmenționate de televiziune că vrea să se autodenunţe, îl învit pe numitul Govor Mircea Vasile Gheorghe să o facă până la capăt. Să se autodenunţe dacă la ajutat pe procurorul Costinaş să-și construiască o vilă la intrarea în localitatea Vetiş din judeţul Satu Mare. Să se autodenunţe dacă le-a oferit cuplului Şuhan – Burlacu suma de 150.000 euro, cu sprijinul unui om de afaceri din Moldova. Să se autodenunţe cu ce le-a oferit celorlalţi amici din justiţie (bani, şuncă, cârnaţi, palincă). De asemenea, având în vedere că s-a lăudat, îi solicit să se autodenunţe referitor la afirmaţiile pe care le-a făcut, în a doua jumătate a anului trecut, că ar avea afaceri de asfaltare şi canalizare cu ex-ministrul Transporturilor, Ovidiu Silagi, şi cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, de care ar fi legat şi primul ministru Victor Ponta. Totodată, având în vedere că s-a lăudat, îi solicit să se autodenunţe referitor la discuţia pe care a avut-o (şi a înregistrat-o) cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, în holul de lângă toaleta unui hotel din Oradea, cu o săptămână înainte de referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu. În fine, îi solicit să se autodenunţe cu câţi bani negri a finanţat campania electorală a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi cu câţi bani negri a finanţat campania mea electorală. Să se autodenunțe dacă înainte de anul 2000 a fost cercetat pentru implicare în evaziune fiscală cu alcool în valoare de 341 miliarde lei vechi. Să se autodenunțe dacă după anul 2000 a fost cercetat pentru prejudicierea sucursalelor din Satu Mare ale Băncii Comerciale Române și ale Eurom Bank cu suma de peste 10 miliarde lei vechi. Să se autodenunțe dacă după 2004 a fost cercetat pentru deturnarea a peste 5 miliarde de lei vechi allocate de Consiliul Județean Satu Mare clubului FC Olimpia Satu Mare.

Consider că numitul Govor Mircea Vasile Gheorghe a făcut declarații denigratoare la adresa mea pentru următoarele motive:

1. NU l-am susținut, în anul 2012, în calitate de președinte al Organizației Județene Satu Mare a PSD pentru a candida din partea USL pentru funcția de preşedinte al Consiliului Județean, întrucât nu avea studii superioare, nu avea experiența necesară și nu avea un vocabular și un comportament adecvat.

2. NU l-am susţinut,  după Conferința Organizației Județene a PSD din 29 martie 2013, pentru funcția de preşedinte interimar al acestei organizații.

3. NU l-am invitat cu mine, în perioada februarie – martie 2013, la întâlnirile cu organizaţiile locale ale PSD ori cu aleşii locali din judeţ, cu prilejul adunărilor

generale de alegeri.

4. NU a fost invitat la întâlnirea de la Turţ cu reprezentanții Asociației Pălincarilor din județul Satu Mare, la care a venit și vicepremierul Liviu Dagnea, pe atunci secretarul general al PSD, pentru a se întâlni cu mine.

5. NU am fost de accord cu promovarea rudelor sale (surori, veri, cumnaţi, noră ş.a.) în aparatul Consiliului Județean sau al instituțiilor subordonate ori în instituții deconcentrate. Astfel, și-a angajat o soră șef serviciu la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, altă soră director la Apaserv, doi cumnațI în aparatul Consiliului Județean, nora jurisconsult la Spitalul Județean, un văr la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului și un alt văr la Direcția Agricolă, pe care a vrut să-l promoveze în acest an director la APIA Satu Mare.

6. NU am fost de accord cu angajarea unei amante de-a sa șef serviciu și apoi director la Consiliul Județean.

7. NU am fost de accord cu relațiile sale apropiate cu oamenii de afaceri Vasile Pușcaș

(patronul SC Florisal SA), Vasile Țânțaș (patronul SC Beny Alex SRL), Mihai Crișan (patronul SC Crișeni SRL) ș.a. ori cu șefi de instituții ca și colonelul Gheorghe Avram (șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi), comisarul șef Constantin Taloş (șeful Inspectoratului Județean de Poliție), comisarul șef Zamfir Moza (șeful Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări), ș.a.

8.NU am fost de accord cu afacerile sale mascate pentru finanţarea postului de televiziune Nord-Vest TV, la care director este fiul său.

9. NU am fost de accord cu manelizarea postului de televiziune Nord-Vest TV.

10. NU am fost de accord cu tranzacţionismul său, cu lipsa de ideologie şi cu lipsa de niciun Dumnezeu.

11. În calitate de președinte al Organizației Județene a PSD, i-am solicitat să nu mai

cheme şefi de instituţii şi să le dea ordine, inclusiv folosindu-se de numele meu, pentru a face sau da ceva ori să-i ameninţe.

12. Am descoperit că în data de 25 martie 2013, când am fost invitați amândoi la o întâlnire cu președintele Victor Ponta și cu secretarul general Liviu Dragnea la sediul central al PSD, a înregistrat la OSIM, în mod fals, în numele fiului său Răzvan Govor și al fostului contabil al societății editoare a ziarului Gazeta de Nord-Vest, Cătălin Filip, o cerere pentru înregistrarea mărcii ziarului “Sătmăreanul Informat”.

13. I-am explicat, de mai multe ori în ultima perioadă, că nu este suficient să te îmbraci în costume Boss, să porţi ochelari trendy, cravate şic şi geantă diplomat, să ai Mercedes sau BMW, ori să ai bodyguarzi şi secretare la dispoziţie ziua şi noaptea, dacă nu ai educaţie, cultură, bun simţ şi credinţă adevărată în ceva.

Senator

Valer Marian

P.S.: În cazul în care nu veţi difuza integral acest drept la replică, mă voi adresa celorlalte televiziuni locale și naționale, precum şi tuturor ziarelor și siteurilor din Bucureşti şi din Satu Mare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.