Ideea care i-a venit lui Tăriceanu cu ocazia Zilei Naționale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la România TV, că Senatul va organiza, miercuri, 2 decembrie, o şedinţă solemnă cu ocazia zile de 1 decembrie, la care au fost invitaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, foşti preşedinţi ai României şi membrii Guvernului.

La şedinţa solemnă organizată cu prilejul zilei de 1 decembrie ar urma să ia cuvântul membrii grupurilor parlamentare, dar şi preşedintele, pe care Tăriceanu l-ar fi invitat.

„Propunerea pe care am făcut-o este să organizăm o şedinţă solemnă în care am invitat o serie de personalităţi ale vieţii politice, sociale din România. L-am invitat pe Klaus Iohannis şi pe foştii preşedinţi. Sigur, dacă va dori, preşedintele Iohannis va putea lua cuvântul în plenul Senatului pentru ca împreună cu noi să marcăm Ziua Naţională”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Vor fi invitaţi şi foşti preşedinţi, însă acestora nu le-a fost adresată şi invitaţia de a susţine un discurs în plenul Senatului.

Tăriceanu a mai spus că va propune ca în fiecare an, de 1 decembrie, să fie organizată o astfel de şedinţă solemnă.

„Voi propune în cadrul primei şedinţe a Biroului Permanent reunit al celor două Camere ca de acum înainte în fiecare an, de 1 decembrie, Parlamentul să organizeze o şedinţă solemnă pentru a sublinia acest eveniment. Ziua de 1 decembrie are o semnificaţie aparte, zi în care trebuie să ne unim cu toţii în jurul idealurilor de independenţă, suveranitate care au animat generaţii întregi al României”, a adăugat Tăriceanu.

În ce privește votul în cazul lui Dan Şova din Parlament privind cererea DNA de reţinere şi arestare, care era programat pentru miercuri, acesta a fost amânat pentru joi, potrivit lui Bogdan Duvăz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.