Condamnare cu suspendare și despăgubiri în cazul copilului sfâşiat de câini

Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat vineri la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă pe Constantin Ciorăscu, administratorul firmei Tei Rezidenţial, în cazul morții lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat maidanezi în septembrie 2013.

Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL care deține terenul pe care a fost ucis Ionuț Anghel.

De asemenea, instanța a amendat Administrația Domeniului Public Sector 2 București și SC Tei Rezidențial SRL București cu câte 300.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Instanța a decis de asemenea ca familia lui Ionuț să primească despăgubiri.

Judecătorii au decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către tatăl lui Ionuț, 600.000 euro cu titlu de daune morale către mama lui Ionuț și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel, fratele mai mare al lui Ionuț.

Decizia judecătorilor de vineri nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ionuț, în vârstă de 4 ani, a murit atacat de câini pe un teren de lângă Parcul Tei din Capitală.

Fratele lui Ionut, de 6 ani, a fost si el muşcat de un picior, dar a reuşit să scape fugind.

Hemoragia puternică a dus în cele din urmă la decesul lui Ionut, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, potrivit declarației medicului care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Medicul spunea că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Pe camerele de luat vederi din parc s-au putut vedea imagini în timp copiii se jucau pe o alee, fără ca bunica lor să-i supravegheze.

Ulterior, fratele lui Ionuţ a fost adus în parc de mână de un bărbat, care merge la un agent de pază, apoi se îndreaptă împreună spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii.

Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmării penale a angajaților Administrației Domeniului Public Sector 2 pe 21 martie 2014.

Administraţia Domeniului Public al Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, au fost acuzati de ucidere din culpă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.