Senzaţional: „Eliza” Samara s-a calificat şi în finala de simplu!

După argintul de la echipe, România şi-a mai asigurat 2 medalii de argint la simplu şi dublu. Site-ul ITTF plânge pe umerii învinsei Elizabetei Samara.

Samara a învins „speranţa Rusiei”

După ce sâmbătă seara împreună cu maghiara Georgina Pota s-a calificat în finala de dublu fete, Elizabeta Samara s-a calificat duminică dimineaţa şi în marea finală de simplu fete la campionatele europene de tenis de masă. În semifinale, Samara a avut un adversar valoros, rusoaica Polina Mikhailova, şi meciul se anunţa de două ori dificil, pentru că, evident, spectatorii din Ekaterinenburg era de partea conaţionalei lor. După o oră de joc echilibrat, Samara a câştigat în 5 seturi, 4-1 (12-10, 6-11, 14-12, 11-6, 11-4). Jucătoarea din România a început cu trac partida permiţând rusoaicei să controleze primul set. Samara s-a „trezit” când adversara ei a avut 3 mingi de set (10-7), le-a salvat pe toate şi şi-a adjudecat şi setul. În cel secund, Mikhailova a fost de neoprit, i-au intrat toate mingile şi a câştigat fără probleme. Cheia meciului a reprezentat-o setul al 3-lea, şi mai ales time-out-ul cerut de antrenorul Viorel Filimon, la scorul de 9-8 pentru Samara. În prelungirile setului, Samara a mai salvat o minge de set. În cel de-al patrulea act al jocului, rusoaica a contat doar în debutul setului, după care a cedat şi psihic, iar în setul 5, a avut 4-2 şi nu a mai făcut niciun punct până în final. Samara este în faţa celei mai mari performanţie din carieră la individual. Ea nu a mai jucat până în prezent la simplu, o finală de campionat european.

Finală contra celei mai bune chinezoaice din Europa

În finală – care va începe la ora 16.00 (ora României) – Elizabeta Samara va juca împotriva celei mai titrate jucătoare chineze care activează (prin naturalizare) în Europa, este vorba de Li Jie, reprezentanta Olandei. În semifinale, Li Jie a trecut cu 4-1 (11-9, 6-11, 11-8, 11-8, 11-6) de Fu Y din Portugalia. Lie Je porneşte favorită în finală, dar nu este exclus ca Samara să producă surprize. Partea proastă este că Samara va intra relativ obosită în finală, deoarece de la ora 14.00 va juca finala de dublu împotriva perechii turco-spaniole Hu M/Shen Y.

Site-ul federaţiei internaţionale „plânge” pe umerii rusoaicei

Este jenant articolul apărut după semifinală pe site-ul oficial al federaţiei internaţionale de tenis de masă. Titlul este sugestiv: „Russian Dreams End, Elizabeta Samara and Lie Jie Reach Final” (Visul rusesc s-a terminat…). Din articol aflăm (de fapt află cei care nu au văzut meciul) ce curajoasă şi ce eforturi a făcut Polina Mikhailova. Citiorul mai află despre progresele făcute în ultimele luni de rusoaică şi se observă o nuanţă de regret că pentru faptu că ea a riscat foarte mult în semifinală. Se vorbeşte foarte puţin despre câştigătoarea semifinalei şi relative puţin despre desfăşurarea partidei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.