Separatiştii de la Tiraspol: Rusia va plăti, dacă îşi va retrage muniţiile din Transnistria

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că retragerea trupelor şi muniţiilor ruseşti din stânga Nistrului „nu este actuală” şi că acestea se vor afla în continuar pe teritoriul Transnistriei. În acelaşi timp, Şevciuk a mai spus că trupele ruse pot utiliza muniţiile de la Cobasna, atât timp cât ele se află pe teritoriul enclavei separatiste, transmite 24h.md.

„Trupele ruse pot folosi muniţiile de la Cobasna, atât timp cât ele se află pe teritoruiul transnistrean. Dacă se va pune problema retragerii acesora, atunci vom pune problema costului lor, deoarece aportul Transnistriei, în cadrul URSS, la construcţia acestor depozite a fost considerabil”, a mai spus Şevciuk.

Tot ieri, Evgheni Şevciuk, a declarat că în cazul în care Moldova va parafa, la summit-ul de la Vilnius Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, Transnistria va cere răspicat recunoaşterea independenţei sale pe plan internaţional.

„În cazul parafării de către Moldova a acestui acord, la summit-ul din luna noiembrie, situaţia ar putea să devină mai tensionată. De aceea, abordăm de acum acum posibilitatea recunoaşterii Transnistriei la nivel internaţional”, a declarat Şevciuk.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.