Șerban Nicolae, mazilit – Bacalbaşa, pedepsit şi el

Scandalul din interiorul PSD pe tema legii grațierii s-a lăsat cu decapitări. Șerban Nicolae a fost lăsat de Liviu Dragnea fără funcții. Deputatul Nicolae Bacalbașa a încasat și el șase luni de suspendare, după ce a făcut marți scandal de la tribuna Parlamentului

Update: Senatorul Șerban Nicolae a spus miercuri că înlăturarea sa din funcțiile de conducere deținute în PSD arată, de fapt, retragerea încrederii sale din formațiunea politică.

”A fost un cat de încredere din partea partidului. Nu mai există, nu e niciun fel de supărare. E un fel de retragere a încrederii, în general. Probabil că am devenit lipsit de încredere”, a spus senatorul.

„Pentru mine nu are cum să fie vreo mare bucurie, eu consider că nu am greșit cu nimic. Dar, repet, nu am obținut aceste funcții prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre cei 67 de senatori PSD și dintre membrii Comisiei juridice din partea PSD. Din punctul meu de vedere, eu m-am exprimat și m-am comportat public la vederea și a colegilor și a societății, a fost un act de încredere din partea partidului, nu mai există, nu este nicio supărare”, a spus Nicolae.

Acesta a afirmat că nu-și dă seama dacă se poate vorbi despre un conflict între el și Liviu Dragnea. „Nu știu, nu-mi dau seama. Domnul Dragnea a repetat de mai multe ori faptul că nu există o chestiune personală, nu are un conflict cu mine, nu-i o sancțiune ce s-a decis”, a spus Șerban Nicolae răspunzând la o întrebare.

„Discuțiile au fost lungi, nu are rost să le reiau acum. Am spus ceea ce am spus întotdeauna, nu a fost practic nimic nou. (…) Am mai clarificat încă o dată de față cu toți colegii faptul că nu a existat niciun fel de înțelegere între mine și domnul Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieței, de testare a reacțiilor și alte aberații de genul ăsta și, de asemenea, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat erau amendamente pe care le-am propus eu”, a mai explicat Nicolae.

Update: Mihai Fifor a confirmat că este noul lider al grupului PSD din Senat

„Este o decizie a CExN. Eu o să încep activitatea ca lider de grup. Pentru mine nu este o noutate, am mai fost lider de grup în mandatul trecut și cred că împreună cu colegii mei am reușit să ne achităm de toate datoriile pe care le-am avut. A fost un mandat foarte bun, mandatul trecut. Sperăm ca și de data aceasta, împreună cu colegii senatori, să putem să ne ducem la bun sfârșit programul legislativ și să putem pune în aplicare tot ce vine dinspre guvern. Sprijinim Guvernul în toată activitatea sa”, a declarat Mihai Fifor, la Parlament.

El a spus că datoria pe care o are este una complicată, dar și onorantă. De asemenea, Fifor a susținut că își va menține obiceiul de a se consulta săptămânal la grup cu miniștrii.

Update: Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat pentru 6 luni din PSD, după ce în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de marţi a făcut gesturi obscene şi a adus injurii unor colegi, au decis reprezentanţii CExN PSD.

Update: Șerban Nicolae a fost înlocuit miercuri de Robert Cazanciuc la șefia Comisiei juridice din Senat și de Mihai Fifor la conducerea grupului PSD din aceeași Cameră. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Național al partidului. Senatorul a refuzat să se retragă din funcții. Şerban Nicolae deţinea funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de lider al grupului senatorilor PSD. Liviu Dragnea i-a convocat miercuri pe liderii partidului în Comitetul Executiv, în urma scandalului de săptămâna trecută de la Comisia Juridică care a dat undă verde grațierii faptelor de corupție, avându-l ca maestru de ceremonie pe Șerban Nicolae.

Update: Liviu Dragnea a confirmat miercuri dimineață că senatorul Șerban Nicolae va fi sancționat în cadrul Comitetului Executiv Național. Astfel, întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia Șerban Nicolae ar trebui sancționat pentru atitudinea sa privind legea grațierii, Dragnea a răspuns: „Da”. „Discutăm și despre domnul Bacalbașa azi”, a mai precizat liderul PSD, înainte de a intra în sala de ședință, menționând totodată că nu va fi discutată și activitatea ministerelor.

Dragnea a anunțat încă de luni sancțiuni, atunci când a întors proiectul legii grațierii la Comisie.

„Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă”, a spus liderul PSD luni.

Întrebat pe de altă parte marți dacă Nicolae Bacalbaşa va fi sancţionat, liderul PSD a spus că această chestiune va fi stabilită în CExN. „Nu ştiu, vom discuta, dar nu este în regulă, adică nu este prima dată şi nu e-n regulă. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din ţară, nu numai membrii de partid, ci şi oameni care ne susţin şi nu e în regulă. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a precizat Liviu Dragnea.

Pe agenda Comitetului s-au mai aflat și alegerile locale parţiale din 11 iunie.

Citește și

Corupția, inclusă în legea grațierii

Corupția NU se mai grațiază

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.