Serena Williams i-a răspuns lui Ilie Năstase

Serena Williams, numărul 1 mondial în tenis, a condamnat luni comentariile ”rasiste” și ”sexiste” făcute de Ilie Năstase la adresa copilului său nenăscut și a colegelor sale, care au creat scandal la sfârșitul săptămânii trecute.

„Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o dată şi o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuşi mai are mult de parcurs. Da, am depăşit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri în a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulţumesc cu umilinţă ITF pentru atenţia pe care o acordă tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total”, a transmis, luni, Serena Williams.

Jucătoarea americană face referire și la câteva versuri din poezia „Totuşi mă ridic” a luptătoarei americane pentru drepturile civile Maya Angelou: „Nu mi-e frică, spre deosebire de tine. Vezi, nu sunt o laşă.”

Ilie Năstase a provocat un întreg scandal vineri și sâmbătă, la confruntarea din Fed Cup dintre România și Marea Britanie. Vineri într-o conferință, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări legate de faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase i-a spus în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”.

Sâmbătă, la meciul Sorana Cîrstea – Johanna Konta, fostul tenisman i-a jignit pe arbitrul principal, pe Konta și căpitanul nejucător Anne Keothavong, dar și o ziaristă străină.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, duminică, că Ilie Năstase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului său de Fed Cup România – Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.