Serviciile secrete de la Kiev: O treime din ajutorul umanitar al lui Putin constă în apă şi sare

O parte semnificativă a ajutorului umanitar trimis de Rusia în estul Ucrainei constă în sare simplă și apă potabilă, informează marți agenția ucraineană Unian, citând surse din serviciile secrete ale Kievului.

Coloana de camioane ruse transportă, în special, 700 de tone de apă, care a fost încărcată în zona poligonului Alabino unde se antrenează Divizia a II-a de gardă Tamanskaia, scrie Agerpres.

Media ucrainene a fost surprinsă de cantitatea de sare trimisă de Rusia Ucrainei, dar indică totuși faptul că sosirea celor 700 de tone de apă la graniță, unde se afla blocat convoiul umanitar de la sfârșitul săptămânii trecute, a coincis cu privarea totală de apă a orașului Donețk, unde au loc lupte grele între armata ucraineană și rebelii proruși, după un asediu de mai multe săptămâni a orașului.

Convoiul umanitar din 280 de camioane mari (Kamaz) a pornit de la Moscova în 12 august, cu aproape 2.000 de tone de ajutoare destinate locuitorilor din estul Ucrainei. Pe lângă apa și sarea deja menționate, acesta mai conține 400 tone de cereale (hrișcă, orez etc), 100 tone de zahăr, 62 tone de alimente pentru copii, 54 de tone de echipament medical și medicamente, 12.000 de saci de dormit, 69 generatoare electrice de diferite capacități.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.