Serviciile secrete vorbesc cu voie de la Băsescu

Apropo de „independenţa” instituţiilor statului şi de circul pe care îl face Traian Băsescu pe această temă în aceste zile. Băsescu a arătat încă o dată cât de independente sunt aceste instituţii…

Traian Băsescu dă „dezlegarea” 

Băsescu a declarat, la Naşul TV că are încredere în directorii SRI şi SIE, George Maior şi, respectiv, Teodor Meleşcanu.

„Am încredere în amândoi, nici unul dintre ei nu mi-a dat motive să nu am încredere”, a afirmat Băsescu, adăugând că nu a greşit cu numirile acestora, la fel cum şi Mihai Răzvan Ungureanu a fost „foarte potrivit” pentru funcţia de şef al SIE.

Totodată, Băsescu a arătat că le-a dat şefilor acestor servicii secrete „dezlegare” să informeze opoziţia în legătură cu operaţiunile care nu erau secrete.

„Vreau să fie un lucru foarte clar. Eu i-am spus şi lui Ungureanu când era şef SIE, cum i-am spus şi lui Maior, cum i-am spus şi lui Meleşcanu, după ce a plecat Ungureanu: <<Vorbiţi şi cu opoziţia>>. Exact că ei aveau contactele foarte bune că proveneau din opoziţia din acea vreme, au avut dezlegare de la mine să aibă dialog cu opoziţia, iar ceea ce nu înseamnă operaţiuni secrete să poată fi discutate, să fie şi opoziţia informată”, a spus Băsescu.

Potrivit legii, serviciile de informaţii ale României se află sub controlul Parlamentului.

Un mic „detaliu”, spre exemplificare, care se regăseşte şi pe site-ul SRI…

„Serviciul Român de Informaţii este direct răspunzator în faţa Parlamentului României. Anual sau ori de câte ori se impune, Directorul S.R.I. prezintă rapoarte de activitate în faţa forului legislativ. Pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, la 23 iunie 1993 a fost înfiinţată o Comisie comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului compusă din 7 deputaţi şi 2 senatori…”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.