Serviciul secret de la Chişinău: s-au activizat forţe care pun în pericol securitatea națională

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova sesizează o activizare a unor forţe, străine interesului național, care pun în pericol prin activitatea lor securitatea națională.

Potrivit SIS, aceste grupări au origine externă și acționează pe interior, având drept scop generarea de destabilizări a echilibrului social în contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, transmite UNIMEDIA.

Serviciul anunță că, de comun cu alte autorităţi ale statului, realizează, în baza prevederilor legale, întreg complexul de măsuri de prevenire şi contracarare, orientate la neadmiterea unor evoluţii negative şi excluderii riscurilor de securitate.
Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova lansează un mesaj către populaţie, de a fi vigilenţi şi a nu cădea pradă diverselor provocări, indiferent de conotaţia şi originea acestora. SIS face un apel şi către liderii şi formatorii de opinie, precum şi către concurenţii electorali, de a evita şi renunţa la declaraţii şi activităţi ce ar genera insecuritate.

Acum o săptămână, pe 14 noiembrie, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate au anunțat că au reținut mai multe persoane, inclusiv cetățeni străini, care sunt bănuiţi de planificarea acţiunilor destabilizatoare şi implicare ilegală în campania electorală pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova. La domiciliile şi sediile acestora au fost efectuate percheziții.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.