Sevil Shhaideh s-a decis în privința mandatului

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la sediul DNA, că decizia privind o eventuală demisie va fi comunicată joi, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD. Shhaideh susține că va da o declarație în dosarul în care este cercetată după ce îl va studia.

„Eu cred că sunt același om, am respectat întodeauna partidul și cel care m-a pus în funcția de mininistru este CEx-ul și decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx. Permiteți-mi să nu fac afirmații despre poziția mea pe scările DNA sau pe stradă, a declarat Sevil Shhaideh la DNA”, întrebată fiind despre o eventuală demisie din Guvern.

Vicepremierul a explicat că a fost chemat la DNA pentru chestiuni procedurale.

„Nu am dat declarație. În acest moment am fost convocată cu alte persoane din dosar. Mi s-a adus la cunoștință posibilitatea de a refuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine. Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul, voi da o declarație”, a mai spus vicepremierul.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shahaideh, s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la audieri ajungând şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Adrian Gâdea.

În urmă cu mai puţin de o lună, Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care Direcţia Naţională Anticorupţie cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Shhaideh şi Plumb sunt vizate de remaniere, o decizie formală în acest sens urmând a fi luată joi, la CExN al PSD. Anterior, tot CExN a votat o decizie de susţinere a celor doi miniştri, după acuzele formulate de DNA la adresa lor.

La sediul DNA a ajuns şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, avocatul acestuia, Maria Vasii, precizând că miercuri dimineaţă au avut loc percheziţii şi au fost ridicate documente „la nivel central”. Şi Adrian Gâdea este urmărit penal în dosarul „Insula Belina”, pentru abuz în serviciu.

Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, referindu-se la miniştrii Shhaideh şi Plumb, vizate de remaniere, că există o problemă de „percepţie” la Bruxelles, cele două fiind exact pe această relaţie cu Bruxelles-ul, el arătând că are, ca şef al Guvernului, o „impunere” în acest sens.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.