Sexy-ambasadoarea Manuela Vulpe, trimisă de cuplul Băsescu-Baconsky şi în Paraguay

Intrată în atenţia publicului larg după apariţia dialogurilor fierbinţi cu ex-consilierul prezidenţial pe probleme politice, Teodor Baconsky, ambasadoarea Manuela Vulpe, la acea vreme şef al misiunii diplomatice a ţării noastre în Statele Unite Mexicane,  a fost reabilitată, joi, de preşedintele României, Traian Băsescu, prin semnarea decretului prezidenţial în urma căruia i-a făcut cadou, pe lângă Ambasada României la Buenos Aires, şi postul de şef nerezident al misiunii diplomatice a României în Republica Paraguay.

Numele fostei ambasadoare a României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost implicat într-un scandal, în iulie 2007, după ce presa din România a primit o serie de e-mail-uri trimise şi primite de aceasta, o parte din corespondenţa electronică fiind cu Teodor Baconscky şi conţinând şi referiri la o posibilă relaţie intimă.

În 31 august 2007, purtătorul de cuvânt de la acea vreme al MAE, Ilie Bănică, declara că procedura de rechemare a ambasadoarei României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost declanşată, ultimul demers necesar pentru finalizarea procedurii fiind semnarea cererii de rechemare de către preşedintele Traian Băsescu. După o sfadă cu ministrul de externe al vremii, Cioroianu, doamna Vulpe a rămas liniştită la locul său.

Reluăm o parte dintre e-mail-urile dintre Baconsky şi Vulpe:

” Date: Thu, 19 Jul 2007 02:01:50 -0700

From: lara.stangacilovic@yahoo.com

Subject: ce faci draga

To: mvulpe@hotmail.com

astept sa imi dai ok pe skype, dar tu nu ma bagi in seama………..am vesti……….dupa

ce am ajuns din state dupa un drum de calvar cu alitalia am intrat direct la munca…………dar intr-o seara ies eu la barul meu preferat despre care ti am povestit

si cunosc un domn………..adica ma asalteaza el pe mine…………..40 ani, neinsurat,

fara copii, elegant, curat…..bulgar, care traieste la monako……….si uite cum se

combina prietena ta……………..sex de nota 10+10, tandru, iubitor, cu lumanari, vin

rosu………….aparent totul perfect pana se decide lara sa se uite la stiri dupa 2 luni de

pauza si afla ca domnul Stamen Stancev este un mafiot care are interdictie sa iasa

din RO pt ca este implicat in celebrul proces cu ministru Seres si alti

ministri………….ceva in legatura cu privatizari…………..bla, bla……..asa ca eram foarte

„pazita” de sri fara ca sa stiu……………ce o sa fac acuma, nu prea stiu………….

tu ce mai faci, cum stau lucrurile cu fat frumos?

ti-am cumparat sutien

e pup…………..

From: mvulpe@hotmail.com

To: lara.stangacilovic@yahoo.com

Subject: RE: ce faci draga

Date: Thu, 19 Jul 2007 13:00:50 +0000

Esti o nebuna….cu „fat frumos” am restabilit legaturile mai de mult; ieri din nou m-am

suparat pe el (si nu ii mai raspund la telefon. De data asta NU pentru o femeie) . Sunt

absolut innebunita cu delegatia care trebuie sa vina poimaine. Nu am dormit de vreo doua saptamani, sunt la pamant fizic si psihic.

Iti mai scri eu cand ma eliberez. Adica pe 1 august!

Te pup mult si ai grija de tine.

Manuela

On 12/20/06, MANUELA VULPE wrote:

Aseara am facut o baie, in noua cada (tip jacuzzi) din noua resedinta.Gandindu-ma la tine, am evocat – si trait – momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta resedinta din australia.

manuela

Date: Thu, 21 Dec 2006 09:57:07 +0000

From: teobac@gmail.com

To: mvulpe@hotmail.com

Subject: Re:

Uaaauuu ! Am ramas fara grai.

On 4/2/07, MANUELA VULPE wrote:

Teodor, just to let you know I was thinking of you.

Ce mai faci? Ai avut audierea? Esti bine? Ma simt – si sunt- departe de tumultul de acasa si numai presa (romana) ma face sa imi imaginez ce nebunie este in politica….domestica.

Sa nu iti imaginezi, insa, ca eu sunt scutita complet de probleme si ca distanta de casa ma face mult mai linistita. Mircea nu vrea sa ramana aici (cred ca ti-am spus deja), asa ca in curand ma va abandona si se va intoarce acasa, impreuna cu mama.

Lipsa de interes politic fata de Mexic se resimte pregnant in activitatea mea; desi incerc sa supliniesc inertia de acasa printr-o participarea a mea sporita la tot fel de actiuni (in special in mediul academic, unde m-am specializat pe discursuri-in limba spaniola!), ma simt in afara fluxului principal al diplomatiei romane. Aici, ca si in Australia de altfel, sunt foarte bine receptionata, iar aprecierile nu contenesc; dar cui ii pasa?!

Te imbratisez si sper ca esti bine,

manuela

Date: Tue, 3 Apr 2007 12:45:57 +0100

From: teobac@gmail.com

To: mvulpe@hotmail.com

Subject: Re: mai nimic

draga Manuela,

trebuia sa merg azi la comisiile parlamentare, pentru audieri: au fost amanate, din cauza votului pentru noul guvern. Deficitul democratic, adancit in culisele fetide ale politicii locale, ma pune tot mai serios pe ganduri. In rest, sper sa merg totusi inainte, pe calea deja angajata.

Iti inteleg frustrarile profesionale, dar nu te astepta ca „Bucurestiul” sa reactioneze prea curand la propunerile tale. Asta poate, deocamdata, tara asta dezbinata si nefericita. Iti urez un Paste fericit si sper sa auzim de bine.

Teodor „

Manuela Vulpe lua decizia de a renunta la postul de ambasador in Mexic dupa ce corespondenta ei privata a fost publicata in presa romana. Ea a declarat ca intentioneaza sa clarifice situatia chiar si pe cale juridica, daca este nevoie.

„In urma situatiei create prin interceptarea si publicarea corespondentei private, doamna ambasador a solicitat revenirea in Centrala MAE pentru clarificarea, inclusiv pe cale juridica, a unor chestiuni personale care ar putea leza activitatea proprie si credibilitatea Ministerului Afacerilor Externe. Ministrul afacerilor externe a luat act si a acceptat cererea doamnei ambasador”, se arata in comunicat.

MAE preciza atunci ca dezaproba interceptarea corespondentei private, „fapt ce contravine inclusiv prevederilor constitutionale privitoare la viata intima, familiala si privata si la secretul corespondentei”, si subliniaza ca informatiile aparute in presa prin publicarea corespondentei Manuelei Vulpe reprezinta „o chestiune personala”.

Pe site-ul www.spiritofromania.com, un site care apartine revistei romanilor din Australia, editata de Laurentiu Fulga, au fost postate zeci de e-mailuri ale ambasadorului Romaniei in Republica Mexicană, Manuela Vulpe, ce contin detalii despre presupuse relatii amoroase ale acesteia, dar si preocuparea pentru viitorul fiului ei si soarta casei in care locuieste, primita cu chirie de la RA-APPS.

In acest scop, ambasadoarea apela la toti cunoscutii, inclusiv la Dorin Marian, seful Cancelariei primului-ministru, pe care il invita in Mexic impreuna cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. Din corespondenta publicata de presa reiese ca Vulpe ar fi avut o legatura amoroasa cu consilierul prezidential Teodor Baconschi si chiar cu Dorin Marian.

Citiţi şi:

Un adevărat bordel politico-diplomatic

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.