Sezonul alb prinde culoare la Târgul de Crăciun din Sibiu

De 7 ani, sibienii şi turişti din ţară şi străinătate îşi dau întâlnire la Târgul de Crăciun din Sibiu, care se inaugurează negreşit la sfârşitul lunii noiembrie şi dă tonul Sărbătorilor din centrul istoric al Sibiului, în toată ţara.

Auriu, verde, albastru, argintiu şi roşu vor fi cele cinci culori pe care le va purta Târgul de Crăciun din Sibiu în această a şaptea ediţie.

Din 22 noiembrie şi până în 26 decembrie, expozanţii prezenţi în Piaţa Mare vor atrage vizitatorii cu miros de castane prăjite, migdale pralinate, turtă dulce, vată de zahăr, vin fiert sau palincă, nenumărate specialităţi de cârnaţi, mezeluri “ca la mama acasă”, sortimente nenumărate de brânzeturi şi cu multe cadouri şi decoraţiuni de Crăciun. La toate acestea să mai adăugăm sucuri naturale din fructe, torturi şi prăjituri de casă, icoane şi tablouri pictate pe lemn, sticlă sau piatră şi globuri din sticlă şi ceramică, pictate manual, articole textile şi din piele, bijuterii, decoraţiuni şi accesorii lucrate manual, specialităţi culinare austriece şi germane şi multe altele…

Târgul de Crăciun din Sibiu

Atmosfera de cumpărături va fi completată de programul cultural bogat în evenimente dintre cele mai diverse, de la concerte de colinde, muzică gospel, jazz şi rock’n’roll, spectacole folclorice şi de teatru, până la ateliere creative pentru copii.

În sezonul alb, weekend-urile de la Târgul de Crăciun din Sibiu vor fi pline de culoare. Sub conceptul “Colors of Christmas”, fiecare weekend din perioada Târgului va aduce în centrul Sibiului o vastă paletă de spectacole şi concerte, de la folclorul românesc până la gospelul american.

Lumea minunată a jucăriilor

Primul weekend, cel inaugural, va străluci în nuanţe aurii. În seara zilei de 22 noiembrie, la ora 19.00, sibienii şi turiştii sunt invitaţi la ceremonia de inaugurare a târgului şi de aprindere a iluminatului festiv în oraş, dar şi la un concert extraordinar susţinut de Monica Anghel alături de formaţia lui Andrei Tudor şi de orchestra simfonică din Sibiu condusă de dirijorul Ionel Tudor.

Tot în weekend-ul AURIU, în următoarea seara, 23 noiembrie, la ora 19.00, iubitorii genului gospel vor avea ocazia să vadă un proiect muzical unic, iniţiat de Brad V. Johnson (fost membru Boney M.) împreună cu “Andrei Tudor Band”. Formula s-a diversificat prin colaborarea extraordinară a Paulei Seling şi a grupului vocal „Acapella”. Formula aceasta, Brad Vee Johnson, Paula Seling, Andrei Tudor şi “Acapella” reprezintă o premieră, un eveniment muzical special creat pentru concertul de la Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu, o adevărată feerie

Weekend-ul ROŞU va avea specific românesc şi de aceea, sâmbătă, 30 noiembrie, va avea loc “Festivalul de datini şi obiceiuri”, un spectacol folcloric complet, cu muzică şi dansuri tradiţionale, realizat în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. De Ziua României, în data de 1 decembrie, Camelia Cosma Stoiţă, Traian Stoiţă şi Ioana Brad vor colinda româneşte.

Weekend-ul ALBASTRU va aduce în Piaţa Mare colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional – muzică vieneză din creaţiile lui Johann Straus şi piese jazzy vor fi readuse în prim-plan de orchestra “Formuzica” şi de sibienii de la “Guilty Lemon”.

Vineri căsuţele de poveste îşi vor deschide porţile

Pentru că din programul de Crăciun nu putea să lipsească genul Rock ‘n Roll, în weekend-ul VERDE, “Electric Band” şi “Joy Band” vor aduce în Piaţa Mare sunetul metalic al chitărilor electrice şi al tobelor.

Grupul vocal „Acapella”, condus de George Miron, care abordează atât muzică pop şi cross-over cât şi muzică clasică şi sacră, va încheia seria “Colors of Christmas” cu un concert în ultimul weekend înaintea Crăciunului, învăluit în culoarea ARGINTIU.

Prima seară magică a Târgului de Crăciun din Sibiu

Monica Anghel

Monica Anghel, acompaniată de Big Band-ul “Sunetul Muzicii” şi de orchestra lui Andrei Tudor vor aduce Magia Crăciunului în Piaţa Mare din Sibiu, dând startul celei de-a şaptea ediţii a Târgului. Dirijor va fi maestrul Ionel Tudor. Sub bagheta sa, orchestrele reunite vor interpreta câteva compoziţii de jazz şi vor acompania evoluţia scenică a Monicăi Anghel, care va face o trecere în revistă a celor mai cunoscute piese de Crăciun din repertoriul internaţional.

Paula Seling

Spectacolul va începe vineri, de la ora 19:00, pe scena amplasată în centrul Sibiului, imediat după ceremonia de inaugurare a târgului. Proiectul muzical este unic, fiind conceput special pentru deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu. Cei 12 suflători ai Filarmonicii din Sibiu, care alcătuiesc Big Band-ul „Sunetul Muzicii”, au repetat intens alături de artiştii de la Bucureşti, pentru ca la ora magică, ora concertului, publicul să fie transpus în atmosfera superbă a Sărbătorilor de iarnă.

“Va fi un concert extraordinar de frumos! Mă bucur să cânt din nou alături de formaţia lui Andrei Tudor şi de orchestra simfonică din Sibiu condusă de Ionel Tudor! Le mulţumesc tuturor sibienilor pentru primirile călduroase pe care mi le-au făcut de fiecare dată şi îi aştept cu drag la acest concert!” Aşa sună invitaţia lansată de Monica Anghel.

Ionel Tudor

Monica Anghel este o apreciată cântăreaţă, prezentator de radio şi actriţă. Pe scena muzicii româneşti şi-a făcut debutul la 14 ani, vârsta la care a câştigat două premii importante la Festivalurile „Bucureşti ‘86” şi “Mamaia”. A obţinut 11 trofee la prestigioase festivaluri internaţionale, a avut numeroase concerte şi turnee în afara ăării, un concert de care îşi aminteşte cu multă plăcere fiind în Baden Baden, Germania, când a cântat în deschiderea concertului lui Ray Charles. A câştigat trofeul “Cerbul de Aur” în 1996, iar în anul 2002 a reprezentat România la concursul “Eurovision” alături de Marcel Pavel.

Andrei Tudor

Ca pianist de jazz, Andrei Tudor a susţinut recitaluri în multe formule, alături de cei mai talentaţi instrumentişti din tânăra generaţie. Conduce grupul instrumental care o acompaniază pe Aura Urziceanu, alături de care a susţinut numeroase concerte în toată ţara, atât alături de “Andrei Tudor Band”, cât şi recitaluri de jazz voce – pian. Ca pianist de muzică pop, a acompaniat aproape toţi soliştii în concerte live, în nenumărate recitaluri, concursuri, festivaluri, spectacole, emisiuni radio-tv. În calitate de compozitor şi orchestrator, a colaborat cu nume importante ale muzicii pop româneşti, cum ar fi Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Mihai Trăistariu, Luminiţa Anghel, Paula Seling, George Miron & “Acapella”, Carmen Trandafir, Vlad Miriţă, soprana Felicia Filip, soprana Angela Gheorghiu şi alţii.

Brad Vee Johnson

Născut la data de 22 octombrie 1955, în Bucureşti, Ionel Tudor este dirijor al Big Band-ului Societăţii Române de Radiodifuziune din anul 1994. Timp de 11 ani a fost profesor la Şcoala Populară de Artă, perioadă în care a pregătit şi lansat numeroşi solişti ce au ajuns nume de notorietate, printre care Monica Anghel, Gabriel Cotabiţă, Adrian Enache, Nicola, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Manuela Fedorca, Mădălina Manole, Marina Florea, Alexandra Ungureanu, Dana Dorian şi alţii. A susţinut nenumărate recitaluri şi gale şi a dirijat pe scenele prestigioase ale Festivalului Internaţional „Bucureşti”, Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” Braşov, Festivalului „Mamaia”, Festivalului „G. Enescu”, Festivalului Artelor-Bucureşti, Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalului Internaţional de Jazz (Bucureşti), Festivalului Internaţional de Jazz de la Sibiu, la Galele “Proms of Delight”, precum şi la multe alte festivaluri şi gale de jazz, blues şi pop-rock, atât în ţară cât şi în străinătate. Pe lângă activitatea de dirijorat, Ionel Tudor este şi un reputat compozitor.

Din 22 noiembrie sunteţi aşteptaţi la Târgul de Crăciun din Piaţa Mare

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Fundaţia “Au-Ro Austria Pro Romania” şi Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii ţări pentru amploarea şi tradiţia creată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.