Sfârşit de săptămână cu teatru şi concerte

Arad

TEATRU. Festivalul Amifran este un eveniment ajuns la ediţia XXIV. Anul acesta trupe tinere francofone din România, Polonia, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Italia, Canada şi Franţa vin la Teatrul Clasic Ioan Slavici pentru un eveniment a cărui deschidere este programată duminică la ora 13.00. Manifestarea continuă până pe 28 octombrie.

Bucureşti

TÂRG. Maison 13 de pe str. Dumbrava Roşie nr.2 (lângă Piaţa Romană) găzduieşte Art Faschion Fair-Local Designer Market. Sâmbătă şi duminică organizatorii se angajează să promoveze „o cultură a inspiraţiei, creativităţii şi colaborării, prezentând designuri şi branduri autohtone”. Intrarea este liberă între 12.00 şi 20.00.

MUZICĂ. Sâmbătă, de la ora 20.00, la Sala Palatului, Shiller concertează pentru prima dată în România. Pe numele său real Christopher von Deylen, este un muzician german specializat în muzică electronică (chill out/trance) şi de ambient. Biletele costă 199 de lei.

TEATRU. Teatrul În Culise urcă sâmbătă în pod pe Calea Călăraşilor nr.55 în La Scena. Luv-Menage a Trois este o montare a piesei lui Murray Schisgal în regia Iuliei Grigoriu. Alexandru Minculescu, Maria Popovici şi Alexandru Banciu joacă în spectacolul care începe la ora 20.00. Biletele costă 30 de lei.

LANSARE. Trupa Luna Amară lansează o colecţie de şapte piese adunate sub titlul „Aproape”. Concertul are loc sâmbătă, 22 octombrie, la Clubul Țăranului (str.Monetăriei nr.3) de la ora 21.00. Intrarea este 40 de lei.

CLASIC. La Sala Mare a Ateneului Român are loc recitalul de pian susţinut de Constantin Sandu. Începând cu ora 19.00, pianistul a pregătit un program cu lucrări de Ludwig van Beethoven din care fac parte Sonata în do minor, op.13, „Patetica”, Sonata quasi una fantesia în do diez minor, op.27 nr.2, „Sonata lunii” şi Sonata în fa minor, op.57, „Appassionata”.

MUZICĂ. Sâmbătă, de la ora 19.30, Beat Bar Umanist programează concertul Mariei Răducanu „S-a dus puiul de la mine”. Donaţia sugerată pentru artist este de 45 de lei.

MUZICĂ. The Cat Empire se întoarce duminică la Arenele Romane. Concertul australienilor începe la ora 19.00 şi face parte din turneul de promovare a albumului „Rising With The Sun” iar biletele costă 90 de lei.

EXPO. Până pe 30 octombrie, la Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107) pot fi văzute lucrările de licenţă ale absolvenţilor din acest an de la universităţile cu profil creativ. Universităţile partenere din Bucureşti sunt: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Naţională de Arte, Universitatea Naţională de Muzică, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Arhitectură, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte, Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea De Horticultură – Secţia Peisagistică. Diploma 2016 pune accent pe departamentele de design vestimentar şi modă. Aşadar, numărul proiectelor din această categorie va predomina deoarece vor fi invitate să expună încă patru universităţi din ţară – Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Arte Vizuale şi Design, Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Arte şi Design şi Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte.

Cluj-Napoca

CLASIC. Filarmonica Transilvania programează de la ora 19.00 în această sâmbătă un Portret componistic Adrian Pop. Concertul are loc la Sala Studio a Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Ansamblul AdHOC se bucură de participarea sopranei Mihaela Maxim pentru un program care include Gordun pentru violoncel solo, Și-acum dormi şi Viziune pentru voce şi pian, după Ion Minulescu, Onkel Fritz – scenă pentru voce şi pian, după Wilhelm Busch, Aana pentru flaut şi pian, Ricorrenze pentru trio de coarde şi Sonata pentru cvintet de suflători. Biletele au preţuri cuprinse între 13 şi 25 de lei.

FILM. De la ora 20.00, sâmbătă, Cinema Florin Piersic prezintă filmul lui Radu Jude, „Inimi cicatrizate”. Adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, pelicula a fost selectat în luna octombrie la festivaluri de film de pe trei continente. A câştigat până acum Premiului Special al Juriului şi Don Quijote Prize la Festivalul de la Locarno şi Premiul Producătorilor la Filmfest Hamburg. Biletele costă 10 lei.

MUZICĂ. La Auditorium Maximum TiMAF prezintă „Simfonia filmelor”, o experienţă audio-vizuală care combină muzica simfonică şi spectacolul de lumini. În concertul susţinut de Agile Classical Orchestra, cei prezenţi se vor putea bucura de un program muzical ce va reuni coloanele sonore ale unor filme celebre, precum: Games of Thrones, Pirates of the Caribbean, Warcraft, The Gladiator, The Dark Knight, The Mission, Interstellar, The Last of the Mohicans, The Lord of the Rings, Schindler’s List, Rocky, Pearl Harbour. Biletele au preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei.

TEATRU. Textul lui Radu Iacoban, „Politik.on@TN” se joacă la Studio Euphorion. Piesa intră cu sarcasm în culisele jocurilor dintr-o campanie electorală. Ionuţ Grama, Lucian Iftimie, Andreea Vasile şi Letiţia Vlădescu vor fi pe scenă. Intrarea este 20 de lei iar spectacolul începe duminică la 19.30.

Constanţa

EXPO. Până duminică mai poate fi vizitată expoziţia Sincronic de la Cazino. Artiştii invitaţi să îşi pună în scenă demersul sunt Gheorghe Fărcaşiu, Georgiana Cozma, Lucian Țăran, Oana Florică, Liliana Marin, Elena Ilash, Iulian Vîrtopeanu, Simona Antoniu, Vasile Filip, Iliya Yancov, Matei Dumitrescu

Craiova

COMEDIE. Andrei Ciobanu urcă sâmbătă de la ora 21.30 pe scena din Cafe Teatru Play pentru o nouă seară de stand-up comedy. Deschiderea este responsabilitatea lui Alex de la Sector 7. Intrarea este 30 de lei.

Giurgiu

TÂRG. Acest sfârşit de săptămână aduce la malul Dunării Târgul de Tradiţii Româneşti. Pe bd.Mihai Viteazu (peste drum de spital) standurile manifestării adună mâncăruri şi obiecte cu specific tradiţional.

Iaşi

CLASIC. Concertul Cvartetului Ad libitum compus din Alexandru Tomescu, Șerban Mereuţă, Bogdan Bişoc şi Filip Papa deschide Festivalul Muzicii Româneşti în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, sâmbătă de la ora 19.00. Din program fac parte lucrări de Sebastian Androne, Pascal Bentoiu şi George Enescu. Duminică este rândul Corului academic Gavril Musicescu dirijat de Doru morariu să vină în faţa publicului în Catedrala Metropolitană de la ora 19.00. Festivalul va continua până pe 26 octombrie.

Oradea

MUZICĂ. Coxxo face atmosferă alături de Nadiel în Moszkva Kávézó sâmbătă de la ora 23.00. Cei de la Apple Room Records promit o noapte de muzici electonice şi DJ-ieli.

Timişoara

TÂRG. La Porto Arte (la Podul Maria de lângă Catedrală) este un sfârşit de săptămână dedicat creatorilor timişoreni. Vintage Bazaar a ajuns la ediţia nr.9 şi adună artizani locali, producători handmade, muzică şi surprize. De la 10.00 la 20.00, intrarea este liberă.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.