Shhaideh: Nu am liniște până nu pun în aplicare proiectele de la minister

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a declarat vineri, la Târgoviște, că nu va avea liniște până când nu va pune în aplicare proiectele sale de la minister.

”Eu nu am liniște până nu le pun în aplicare, sincer să vă spun. Neliniștea mi-o creez singură pentru că sunt foarte multe măsuri de implementat și ritmul de lucru este alert”, a spus Sevil Shhaideh, răspunzând unei întrebări și anume dacă în contextul recentelor manifestări de stradă va avea liniște să pună în aplicare proiectele pregătite la minister.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a participat, la Târgoviște, la o întâlnire cu primarii din județ cu care a discutat despre prioritățile Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Am prezentat autorităților locale și invitaților Consiliului Județean Dâmbovița prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ne referim în principal la elementele incluse în programul de guvernare, respectiv asigurarea pachetului de servicii minime obligatorii (…). Vorbim de PNDL, care va asigura finanțarea a 5.000 de obiective la nivel național, apă, canalizare, dispensare, 2.500 de grădinițe și 2.000 de școli care necesită autorizații de funcționare”, a spus Sevil Shhaideh, potrivit Agerpres.

Ministrul a felicitat autoritățile locale din județ pentru proiectele pregătite.

”Discuțiile au fost destul de tehnice cu toți primarii (…) cu privire la indicatori, deja la etapizări sau fazări ale unor proiecte care sunt astăzi cu fonduri europene, dar care mai au nevoie fie de completări, fie de susțineri de proiecte complementare care vor fi finanțate prin PNDL. Felicit toate autoritățile locale că au determinare și sunt foarte muncitoare ca să depună proiecte și să atragă investiții în județul Dâmbovița. Eu nu pot să sper decât că acestea se vor realiza, mai ales că avem deja o lege a bugetului promulgată, termenul în care autoritățile pot depune solicitări este de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Așteptăm toate autoritățile să vină cu proiecte mature, serioase, astfel încât să creștem gradul de civilizație din județul dumneavoastră”, a precizat vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.