Şi Andreea Raicu a votat la Londra

Vedeta de televiziune Andreea Raicu este unul dintre românii care au votat în străinătate în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Andreea Raicu s-a aflat duminică, 16 noiembri, la Londra, într-o „călătorie şi de business şi de plăcere”, după ce, cu o zi mai înainte fusese la Wales, în natură.

„Duminică eram pe trotuarul din fata “secţiei de votare”, alături de sute de oameni care incercau sa-si exercite un drept constitutional! O lume paralela. In ambele insa era vorba de acelasi lucru: de libertate! Sambata cautam libertatea din natura. Duminica doream libertatea de a vota”, spune Andreea Raicu pe blogul propriu.

Vedeta povesteşte cum au decurs cele patru ore de stat la coadă şi ce a simţit alături de românii din Londra, care dintr-o dată nu i s-a mai părut că ar fi nişte străini. „Ne-a unit lupta comuna pentru respect”, a spus ea.

„Timp de 4 ore am stat la coada alaturi de niste straini pe care, de fapt, nu i-am simtit ca fiind straini. Daca acele cozi ale umilintei – pentru ca a fost efectiv o umilinta infioratoare ceea ce au facut autoritatile cu cetatenii din diaspora – au facut ceva bun, aceea e ca au nascut o solidaritate incredibila intre oameni.”

„A fost cea mai onorabila coada la care am stat: patru ore in frig au trecut intr-o clipita. Nu am simtit oboseala, ploaia, am simtit ca rabd impreuna cu romanii pentru un bine comun. Daca in ultimii ani pe noi ne-au unit performantele sportive, in special, si evenimentele pozitive, in general, de aceasta data am fost uniti de speranta ca fiecare dintre noi conteaza, ca fiecare dintre noi are un cuvant de spus. Era frig si urat afara, dar era cald si frumos pe interior”, a mărturisit Andreea Raicu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.