Și-au copt cartofi la flacăra de la Mormântul Soldatului Necunoscut

Poliția a reținut trei elevi care ar fi copt cartofi la flacăra de la un Mormânt al Ostașului Neconoscut din regiunea Tula, la circa 200 de km de Moscova. Mai mult, cei trei ar fi dat foc coroanelor depuse de curând.

Investigatorii au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din orașul Aleksin.

Suspecții au vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

O asociație a veteranilor de război din regiune a precizat într-un comunicat că actele celor trei sunt o expresie a ”neo-fascismului”.

Informația apare la câteva zile după ce un tânăr din republica Buriația, din zona Lacului Baikal, a fost reținut pentru că a dat foc coroanelor depuse la un monument al veteranilor de război din capitala Ulan Ude.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.