Şi Guvernul Ponta ne scoate ochii cu realizări neterminate sau invizibile

Deşi alegerile europarlamentare vor avea loc de abia pe 25 mai, iar campania electorală începe cu o lună înainte, PSD deja a furat startul. Nu ne miră. Social democraţii fură tot ce pot: de la furculiţă la startul campaniei. Ceea ce ne miră însă este tupeul cu care o fac. Un cititor ne-a semnalat faptul că municipiul Cluj-Napoca este străjuit de mesaje electoral-politice ale PSD. Astfel, la intrarea dinspre Turda în Cluj (pe Calea Turzii) precum şi la intrarea dinspre Oradea (înainte de Gilău), tronează două mari şi late pancarte electorale. Cu tupeu, ele ne anunţă că „Drum Bun! Susţinem Autostrada Transilvania, Guvernul alocând 55 milioane de euro în 2014 pentru acest obiectiv”, respectiv „Drum Bun! Guvernul Ponta a inaugurat 280 km de autostradă, 153 km în Transilvania!”.

Mai să credem că e vorba de niscaiva mesaje ale Guvernului, dar imensa siglă PSD de pe ambele panouri nu lasă loc de interpretări. E campanie electorală. Păcat că prefectul Gheorghe Vuşcan nu are ochi de această încălcare a legii. A, am uitat! El reprezintă tocmai interesele Guvernului în judeţ. Adică ale PSD! Ei, nu ne contraziceţi, doar nu credeaţi că veghează asupra intereselor cetăţenilor şi asupra respectării legilor şi regulilor de administraţie publică, din calitatea de reprezentant în teritoriu al Executivului! Dincolo de acestea însă, mesajele sunt absolut jignitoare pentru orice român care are mai mult de doi neuroni. În primul rând, Guvernul Ponta nu e Guvernul PSD. A fost în alianţă cu PNL, PC, iar acum cu UDMR. Orice merit al Guvernului Ponta, dacă există aşa ceva, nu poate fi arogat strict de PSD. Apoi, este strigător la cer cum de PSD îşi permite să îşi alăture numele de Guvern. Guvernul este al românilor. Al tău, care ai votat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, al meu, care am votat cu PNT, al tău, care ai votat cu UDMR, şi al tău, care ai votat cu USL. Al tuturor românilor. El ne reprezintă pe noi. Or, PSD reprezintă strict propriii simpatizanţi şi membri de partid. Nu poţi să pui semnul egal între Guvernul românilor şi un partid politic.

Apoi, avem autostradăzile. Sute de kilometri. Milioane de euro… Râdem aproape la fel de bine ca la Benny Hill Show! 55 de milioane de euro alocaţi în 2014 pentru Autostrada Transilvania. Păi la preţurile din România condusă de Guvernul Ponta asta înseamnă, la preţurile licitate de funcţionarii Guvernului Ponta, SUB 10 kilometri de autostradă! Sau, dacă doriţi, 2,5 km la preţul nenorocirii Bechtel aduse pe şestache de Guvernul Năstase (alt „Guvern PSD”). Aşadar, transilvăneni, bucuraţi-vă! Guvernul Ponta vă face 8 km de autostradă! Probabil, la fel ca şi cacealmaua Gilău-Luna, tot de nicăieri spre nicăieri!

Mai departe, celălalt panou: 280 km de autostradă, 153 km în Transilvania! Măi să fie… Unde 153 km?! Banatul o fi în Transilvania?! Sau se vorbeşte de cioturile de pe lângă Sibiu/Sebeş?! Oameni buni! O autostradă înseamnă un drum expres, cu minim două benzi pe sens, cu separator, DIN ORAŞUL X ÎN ORAŞUL Y! Nu cioturi precum zona Sibiu-Sebeş ori Gilău, arii unde atâta cobori şi te urci ba pe autostradă, ba pe DN, de ameţeşti!

Şi apropos! Pancartele respective, generoase în dimensiuni, au fost plătite cu bani guvernamentali. Şi fac reclamă PSD!? Poftim? Din bani publici facem reclamă la un partid?! DNA, se aude?! Naţiune, se aude?!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.