Simbioza artelor: teatru, muzică şi poezie la Palatul Mogoşoaia

După două spectacole de excepţie dominate de măiestria simbiozei artelor, în care protagonişti au fost actriţa Adriana Titieni şi pianista Andra Demidov, respectiv actriţa Maria Ploae şi Duo Kitharsis, ediţia a II-a a Festivalului “Armonii poetice” continuă cu alte două întâlniri artistice unice la care spectatorii vor fi copleşiţi de emoţie, bucurie şi frumuseţe.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Asociaţia Culturală “Pro Valores” vă propun pentru sâmbătă 7 octombrie 2017, de la ora 12, un spectacol eveniment în care poetul Mircea Dinescu va recita din cel mai recent volum al său – Colierul din bomboane de colivă, însoţit fiind de arta interpretativă a lui Fernando Mihalache, unul dintre puţinii virtuozi români ai acordeonului care a reuşit să pătrundă pe scenele de concert. El a obţinut titlul de doctor în muzică, în anul 2011, iar calităţile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri şi stiluri muzicale – o recunoaştere a acestui fapt constituind-o prezenţa sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalului Jazz, Blues& More,“The Sound of Spring” etc.

Duminică 8 octombrie, tot de la ora 12, în încheierea festivalului, actriţa Ioana Calotă, împreună cu pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, vă invită să pătrundeţi în universul eminescian.

Versurile de dragoste, de bucurie, de tristeţe, de dor sau cele cu influenţe patriotice vor fi magic învăluite de muzicile rafinate ale lui George Enescu şi Bela Bartok.

Ioana Calotă, actriţă a Teatrului Nottara, a fost ucenica unor mari profesori de teatru, precum: Cătălin Naum, Mircea Albulescu, Sanda Manu, Ion Cojar, Gelu Colceag şi Tania Filip şi încă din timpul facultăţii a primit roluri pe care le-a construit pe sensibilitatea şi feminitatea sa ingenuă. S-a aventurat în piesele lui Mihail Sebastian, Camil Petrescu, Cehov, iar subtilitatea jocului şi tăria sufletească au pus-o faţă în faţă şi cu personaje precum Alcesta, Lady Macbeth sau Hedving Ekdal.

Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de către pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice. Pasiunea pentru muzica de cameră a dat naştere, de-a lungul a opt ani de la înfiinţare, unor proiecte de succes realizate în ţară şi in străinătate. Printre ele se numără Brahmsiana (2008), spectacolul sincretic “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), proiectul de mare anvergură profesională „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013-2015). În 2013 Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist şi sef de partidă al Orchestrei Naţionale Radio.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.