Simona Halep ar putea ocupa locul 1 mondial

Simona Halep se menține pe locul locul 4 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis, dat publicității luni de WTA.

Eliminarea nemțoaicei Angelique Kerber, de către Ekaterina Makarova în turul I, ar putea s-o aducă însă pe româncă lider în clasamentul WTA la finalul turneului de la Roland Garros.

Kerber ocupă în continuare primul loc în ierarhia WTA, urmată de americanca Serena Williams, care va fi depășită, însă, de Karolina Pliskova din Cehia, după competiția din capitala Franței.

De asemenea, Irina-Camelia Begu a coborât două poziții și află acum pe locul 46, Monica Niculescu se află la rândul ei mai jos cu un loc față de săptămâna trecută, pe 54, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat trei locuri, până pe 64.

În clasamentul pentru Turneul Campioanelor, Simona ocupă în continuare locul 5.

Clasamentul WTA la simplu

1 (1). Angelique Kerber (Germania) 7.035 puncte
2 (2). Serena Williams (SUA) 6.110
3 (3). Karolina Pliskova (Cehia) 6.100
4 (4). Simona Halep 5.790
5 (5). Garbine Muguruza Blanco (Spania) 4.636
6 (6). Elina Svitolina (Ucraina) 4.575
7 (7). Dominika Cibulkova (Slovacia) 4.480
8 (8). Johanna Konta (Marea Britanie) 4.330
9 (9). Svetlana Kuznețova (Rusia) 4.310
10 (10). Agnieszka Radwanska (Polonia) 4.095

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.