Simona Halep are o nouă mare rivală

Campioana de la US Open poate pierde calificarea în Turneul Campioanelor. Cine va juca în Singapore. Ce fac celelalte jucătoare din România. Am pierdut la dublu băieţi.

Cine joacă finala la Beijing

Turneul de tenis de la Beijung (categoria WTA Premier Mandatory) este pe cale să bulverseze ierarhiile, atât în WTA General, cât şi în WTA 2015. Sâmbătă la prânz (fusul orar al României s-au jucat semifinalele, încheiate cu următoarele rezultate:

– Garbine Muguruza – Agnieszka Radwańska: 4-6, 6-3, 6-4

– Timea Bacsinszky – Ana Ivanovic: 5-7, 6-4, 6-1

Finala de duminică dintre elveţianca Timea Bacsinszky şi jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, indiferent de câştigătoare, va produce unele schimbări în clasamente. Înainte de finală, cele două clasamente WTA arată astfel:

WTA 2015 (Road to Singapore)

  1. Serena Williams (SUA) – 9.945 puncte (nu participă la Turneul Campioanelor)
  2. Simona Halep (Rou) – 5.790 puncte (calificată)
  3. Maria Sharapova (Rus) – 4.322 puncte (calificată)
  4. Garbine Muguruza (Esp) – 4.161 puncte (calificată)
  5. Petra Kvitova (Cze) – 3.491 puncte (calificată)
  6. Agnieszka Radwańska (Pol) – 3.345 puncte
  7. Angelique Kerber (Ger) – 3.330 puncte
  8. Lucia Safarova (Cze) – 3.221 puncte
  9. Flavia Pennetta (Ita) – 3.153 puncte

………………………….

  1. Timea Bacsinszky (Sui) – 3.133 puncte (rezervă)
  2. Carla Suarez Navarro (Esp) – 3.030 puncte (rezervă)

Dacă Timea Bacsinszky va câştiga finala, va totaliza 3.483 puncte, va fi calificată matematic pentru Turnelul Campioanelor din Singapore, iar Flavia Pennetta va cădea pe locul 10 şi urmează să fie prima rezervă pentru acest mega-turneu. Se ştie, la Turneul Campioanelor participă primele 8 clasate în WTA 2015 (clasament alcătuit doar în baza punctelor obţinute în anul calendaristic în curs). Cum Serena Williams şi-a anunţat retragerea de la Singapore, automat locul 9 va ajunge la Turneul Campioanelor. Pennetta a ieşit din turul III la Beijing şi părea că nu va rata „Singapore”, după victoria de la US Open. Totuşi, acum în China, italianca a fost depăşită în WTA 2015 de Agnieszka Radwańska şi de Angelique Kerber şi tremură să nu fie depăşită şi de Timea Bacsinszky. Oricum, şi dacă va cădea pe locul 10, Pennetta mai are şansa unei eventuale neparticipări a Mariei Sharapova sau a accidentării vreunei alte jucătoare din zona locurilor 2-9. Dacă Garbine Muguruza va câştiga finala din capitala Chinei, atunci ea va trece de Sharapova şi va fi cap de serie nr.2 în Singapore.

WTA general

  1. Serena Williams (SUA) – 11.285 puncte
  2. Simona Halep (Rou) – 6.580 puncte
  3. Maria Sharapova (Rus) – 4.692 puncte
  4. Garbine Muguruza (Esp) – 4.340 puncte
  5. Petra Kvitova (Cze) – 3.860 puncte
  6. Agnieszka Radwańska (Pol) – 3.615 puncte
  7. Lucie Safarova (Cze) – 3.405 puncte
  8. Flavia Pennetta (Ita) – 3.372 puncte
  9. Angelique Kerber (Ger) – 3.330 puncte
  10. Timea Bacsinszky (Sui) – 3.157 puncte

Dacă Timea Bacsinszky va câştiga finala de la Beijing, atunci ea va totaliza 3.507 puncte şi va urca până pe locul 7. Dacă victoria va surâde Garbinei Muguruza, ea rămâne pe locul 4, dar la numai 2 puncte de Maria Sharapova şi este suficient să câştige un singur meci şi va trece în faţa ei.

Marile „căderi” după primele turnee din Asia

După US Open, câteva jucătoare au avut rezultate mai slabe în „sezonul” din Asia şi au coborât în „WTA General”. Este vorba de:

– Caroline Wozniacki: loc 6 după US Open – loc 11 (după Beijing)

– Ana Ivanovic: loc 7 după US Open – loc 12 (după Beijing)

– Karolina Pliskova: loc 10 după US Open – loc 15 (după Beijing)

Îm „WTA 2015”, Karolina Pliskova şi Carla Suarez Navarro – aflate după US Open pe locuri de Turneul Campioanelor – au căzut pe locul 13, respectiv 11, prima nefiind nici măcar rezervă pentru respectivul turneu. Incers, Garbine Muguruza şi Timea Bacsinszky au urcat serios în clasamentele WTA, cele două atingând cele mai ridicate poziţii din cariera lor.

Muguruza noua rivală a Simonei Halep

Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza se anunţă noua mare rivală pentru Simona Halep în bătălia (deocamdată) pentru locul 2 în WTA general. Muguruza a avut un 2014 foarte bun şi un 2015 fulminant. A început anul pe locul 24 în WTA general, în iunie era pe locul 20, iar după finala (pierdută) la Wimbledon a urcat pe locul 10. Sezonul asiatic l-a început fiind pe locul 8 şi acum atacă locul 3. Muguruza este mult mai periculoasă decât Sharapova. Rusoaica în afară de accidentările ei repetate, este mai mult interesată de apariţii pe podiumurile de modă, de contracte de publicitate pe contracte extrem de avantajoas şi se pare că tenisul pentru ea a ajuns în planul secund. Oricum, după Wimbledon ea a mai jucat un singur meci şi este greu de crezut că în următoarele luni va ajunge la forma ei de vârf. Muguruza este o jucătoare cu un traseu în carieră similar Simonei Halep, adică, „doar în sus”. Şi cum este şi cu 2 ani mai tânără decât românca, putem spune că ea va fi începând de azi înainte principala rivală a Simonei Halep. Ar fi de dorit ca Muguruza să câştige turneul de la Beijing pentru a ajunge cap de serie nr.2 la Turneul Campioanelor, evitându-se astfel un meci în grupă, Halep – Muguruza. Cele două s-au întâlnit de trei ori: două victorii Muhuruza şi una Halep.

Am pierdut în semifinale la dublu

Perechea româno-olandeză, Horia Tecău/J-J Roger (cap de serie nr.1) a fost eliminată în semifinale la turneul de la Beijing. Cei dou au cedat în faţa cuplului Vasek Pospisil (Canada)/Jack Sock (SUA) cu 3-6, 4-6 şi au ratat astfel să joace finala turneului. Oricum, şi fără această înfrângere, Tecău/Roger sunt calificaţi în Turneul Campionilor în proba de dublu. Reamintim, Florin Mergea, accidentat, s-a retras înainte de începerea turneului, partenerul său, indianul Rohan Bopanna a jucat, făcând pereche cu americanul John Isner, pierzând în primul tur, 4-6, 3-6 la Pablo Cuevas (Argentina)/Viktor Troicki (Serbia).

Ce fete avem în turnee săptămâna viitoare

Tianjin (China) – WTA International (12 – 19 octombrie)

– Patricia Maria Tig (#115) vs Elizaveta Kulichkova (Rus – #102) – tur I

– Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu s-au retras înainte de turneu

Hong Kong – WTA International (12 – 19 octombrie)

– Ana Bogdan (#149) vs Chanel Simmond (RSA – #308) – tur II calificări

Linz (Austria) – WTA International (12 – 19 ovtombrie)

– Andreea Mitu – pe tabloul principal

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.