Simona Halep câştigă spectaculos meciul cu Serena Williams!

Simona Halep (nr. 4 WTA) a câştigat spectaculos meciul cu numărul 1 mondial Serena Williams, în două seturi, 6-0, 6-2, după numai 65 de minute!

Primul set a durat 20 de minute şi a fost câştigat de româncă la zero.

În setul al doilea, Simona Halep a condus cu 2-0, dar Serena Williams a câştigat al treilea game. Comentatorul de la DolceSport a remarcat că primul game pentru nr. 1 mondial „a venit după aproape 40 de minute”! Românca şi-a continuat însă, cu calm, evoluţia excelentă şi a câştigat împotriva tuturor pronosticurilor un meci important pentru cariera sa.

Halep: „Cel mai mare meci din viaţa mea”

„A fost cel mai mare meci din viaţa mea. Sînt foarte, foarte fericită. Nu pot să mă exprim. A fost visul meu să înving una dintre surorile Williams. Vreau doar să mă bucur de acest moment. Nu puteam să cîştig fără aceşti fani extraordinari şi fără ajutorul românilor. Trebuie să uit repede acest meci şi să-mi văd mai departe de turneu. Ştiu că Serena n-a avut cea mai bună zi, dar eu m-am preocupat doar de jocul meu. Am fost agresivă şi am returnat bine”, a declarat Simona Halep imediat după meci.

În ultimii 10 ani, au fost doar două situaţii în care Serena Williams a pierdut un set la zero: în 2007 împotriva belgiencei Justine Henin-Hardenne şi în 2013 în faţa sportivei Anabel Medina Garrigues din Spania, ambele cîştigate de americancă.

Prin victoria în faţa Serenei Williams, Simona Halep a trecut în fruntea Grupei Roşii şi se va califica în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, la care participă cele mai bune jucătoare din lume.

În prima rundă, Serena Williams s-a impus în faţa Anei Ivanovici (6-4, 6-4), în vreme Simoan Halep pe canadianca Eugenie Bouchard (6-2, 6-3).

Cele trei întâlniri anterioare Halep-Williams

Până în prezent, Simona Halep şi Serena Williams s-au mai întâlnit de trei ori, americanca impunându-se de fiecare dată.

  • 2011 (Wimbledon, turul doi) – Serena Williams a câştigat în trei seturi (3-6, 6-2, 6-1)
  • 2013 (semifinale, Roma) – Williams a câştigat în două seturi (6-3, 6-0)
  • 2013 (Cincinnati, sferturi de finală) – Williams a câştigat în două seturi (6-0, 6-4)

În celelălt meci al grupei se vor întîlni Ana Ivanovici şi Eugenie Bocuhard.

Prin victoria de astăzi, Simona Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte WTA pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 530 de puncte WTA. Următorul meci îl va disputa în companie sârboaicei Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Un turneu de multe milioane

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.