Simona Halep, de la agonie la extaz (Video)

Simona Halep s-a calificat marți dimineață în sferturile de finală ale Turneului de la Miami după ce a învins-o, într-un meci dificil pentru româncă, pe australianca Samantha Stosur (19 WTA), cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2.

Halep a întors soarta partidei după ce a fost condusă cu 4-6, 2-5. Meciul a durat două ore și zece minute.

„A fost un meci dificil, aşa cum mă aşteptam. Dar revenirea a fost destul de bună şi sunt foarte bucuroasă. Ultima revenire de acest gen a fost prin 2014, în primul meu meci la Doha, împotriva lui Kanepi. Am salvat o minge de meci şi am revenit. Sunt bucuroasă acum, îmi arată că încă mai pot să joc tenis. Când eram jos, nu mă gândeam la nimic, nu mă gândeam la scor. Doar voiam să lupt. Nu am cedat şi am crezut în şansa mea. Poate am fost şi puţin norocoasă deoarece am revenit de la minge de meci, dar am luptat”, a declarat Simona Halep după meci.

Înainte de această partidă, Simona a povestit la Digi Sport care este noua ei strategie, dar și cum a reușit să joace atât de bine contra sportivei din Estonia Anett Kontaveit, adversara ei anterioară: ”Am început să nu mă mai gândesc cu cine joc, trebuie doar să-mi fac eu treaba, așa cum o știu cel mai bine. Darren (n.r. – Darren Cahill – antrenorul ei) mi-a spus, înainte de meci, ce am de făcut și am respectat în totalitate indicațiile. Cu Stosur, va fi un meci dificil. Are o dreaptă foarte puternică, serviciu pe măsură, cu mult kick, nu o să fie ușor”.

În sferturile de la Miami, Simona Halep va juca cu britanica Johanna Konta, locul 11 WTA, care a învins-o, cu scorul de 7-5, 6-1, pe spaniola Lara Arruabarrena, locul 72 WTA.

Konta şi Halep s-au mai întâlnit o dată, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan din 2015, când jucătoarea britanică s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5.

Dacă va trece de jucătoarea britanică, Simona Halep va reveni pe locul 4 în clasamentul WTA.

Partida dintre cele două va fi o avanpremieră a meciului de Fed Cup dintre echipele României și Marii Britanii.

Meciurile din sferturi:

Angelique Kerber -Venus Williams
Simona Halep – Johanna Konta
Caroline Wozniacki – Lucie Safarova
Mirjana Lucic-Baroni – Karolina Pliskova

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.