Sinaia, orașul cu emisiune la TVR

Premieră pentru România: o carte despre un oraş a inspirat un film, anunță un comunicat de presă care pregătește lansarea seriei „Sinaia la pas în 60 de secunde“ pe canalele TVR.

Începând de azi, în cursul lunilor iulie-septembrie, pe canalele TVR1, TVR2 şi TVR HD va rula „Sinaia la pas în 60 de secunde“, o serie realizată de către regizorul Cornel Mihalache. Fiecare episod spune o poveste. În incursiuni de câte 60 de secunde, telespectatorii sunt invitaţi să (re)descopere Sinaia din perspective inedite, să cunoască oamenii remarcabili care au aşezat onorant România pe harta Europei şi să viziteze locurile de care aceştia şi-au legat viaţa sau în care au creat opere excepţionale: „Cum ar fi să îl vizităm pe Ion Luca Caragiale în Casa Gentillini din Sinaia, clădire care se găseşte şi astăzi pe str. Avram Iancu la nr. 28? Cum ar fi ca, trecând prin Sinaia Nouă, cartierul Cumpătu de azi, să auzim revărsându-se din Vila Luminiş acordurile compoziţiilor cu care maestrul Enescu a cucerit întreaga lume? Sau i-am putea urmări cântând alături de el pe discipolii săi, Yehudi Menuhin şi Dinu Lipatti, ei înşişi deveniţi maeştri între timp. În pelegrinările noastre prin Sinaia, l-am putea saluta pe Nicolae Iorga, aflat pe prispa Mănăstirii Sinaia, atunci când nu îl găsim aplecat asupra mesei sale de lucru din casa ce i-a aparţinut, aflată şi în prezent în cartierul Furnica. Ori am putea să dăm mâna cu Nicolae Titulescu, proaspăt întors în ţară din Elveţia. Istoria prinde viaţă, iar clădirile îşi deapănă poveştile“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.