Sindicaliştii de la Ambulanţă, în stradă

Sindicaliştii Federaţiei Naţionale “Ambulanţa” din România pichetează, miercuri, între orele 10.30-11.30, sediul ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi, între 11.30-12.30, sediul ministerului Sănătăţii.
Aceștia cer, printre altele, stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018, în urma aplicării regulamentului de sporuri, potrivit proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017.

Totodată, ei solicită renunţarea la transferul taxelor sociale de la angajator la angajat.

„Este pentru prima dată când ieşim propriu-zis în stradă, pentru a avea o discuţie cu ministerele pe cele trei-patru puncte puse în discuţie. Punctul patru este cel cu transferul contribuţiilor. Problemele salariale privind aplicarea legii 153, un lucru pe care nu îl putem accepta, partea cu achiziţia de ambulanţe, blocajul ăsta care de doi ani de zile, nu se reuşeşte încheierea contractului cadru pentru a se demara procedura de achiziţie de ambulanţe, iar starea ambulanţelor pe care le avem este critică şi, binenţeles, lista de personal, cerem suplimentarea posturilor de pe ambulanţă”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Chiş, Federaţia Naţională “Ambulanţa” din România.

Sindicaliştii cer, de asemenea, şi urgentarea încheierii contractului – cadru multi-anual de către ministerele responsabile şi alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziţiei de ambulanţe.
Potrivit unui răspuns al Primăriei Capitalei la cererea sindicaliştilor, pichetarea sediilor ministerelor Muncii şi Sănătăţii nu a fost autorizată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.