Sindicaliştii RADET: Bucureştenii pot să rămână din nou fără apă caldă şi căldură

RADET are datorii uriaşe către producătorul de energie termică ELCEN, de 3,2 miliarde lei, iar sindicaliştii se tem că societatea s-ar putea trezi din nou cu conturile blocate, în proporţie de 100%, de la 1 decembrie 2014, iar bucureştenii ar putea să rămână fără apă caldă şi căldură, scrie HotNews.ro. În octombrie, bucureştenii au rămas câteva zile fără apă caldă din cauza acestor datorii. Sindicatul Liber Independent din RADET spune că aceste datorii uriaşe s-au acumulat şi din cauza Primăriei Capitalei care nu a plătit subvenţia pentru perioada februarie – octombrie 2014 – 226 milioane lei, dar şi datorii mai vechi, de aproape un miliard lei.

„RADET Bucuresti se află în situaţia de blocare a conturilor încă din anul 2009, dar niciodată ca până în acest an, când blocarea conturilor de catre ELCEN Bucureşti a fost de 100%. Fapt ce a condus ca regia să nu poată să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă şi continuitatea serviciului, acesta fiind un serviciu vital pentru populaţie ce ar trebui să aibă prioritate maximă din partea autorităţilor”, se arată într-un comunicat emis de Sindicatul Liber Independent din RADET.

Detalii, pe HotNews.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.