×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:15
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
SIPA și becul chior din tavan
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Arhivele SIPA arată în oglindă situația altor „monitorizări“. Ce spune Ministerul Justiției, Parchetul General, Președintele, Parlamentul ? Toți tac într-un cor al derutei. Democrația, în viziunea unor foști procurori, propagandiști, milițieni sau pur și simplu foști torționari iese încet la suprafață. Serviciile interne de protecție au fost anihilate, în mod logic drept falimentare și inutile, de altele care s-au ocupat preponderent de viața amoroasă a magistraților. România a depins de amanții și amantele unor persoane, al căror criteriu profesional acesta a fost stabilit.

Statul securistic reinventat de Traian Băsescu și aplaudat fervent de nenumărați susținători și-a primit legitimarea de tip Fenomenul Pitești.

SIPA este una dintre porțile de acces în imperiul răului, în plan politico-administrativ, prin care fostul președinte al României a distrus barbar și conștient statul de drept. Una dintre dimensiunile acestei dramatice zguduiri vine din faptul că s-a mizat pe lipsa interesului public pentru chestiunea în sine, ca în atâtea alte zeci, mii de situații. Astăzi, în continuarea situației anterioare, se caută scandalul și chiar trivialul, spre a acoperi partea de subminare a Constituției și statului de drept.

Regimul Băsescu a fost unul de reconsolidare a statului securist criminal, fără nicio legătură cu „condamnarea comunismului“. Schimbând locurile și prioritățile instituționale din ierarhia publică statuată de Constituție și regulile statului de drept, stabilind autoritarismul intimidant și anihilant drept rețetă a reprezentării politice și morale, foștii actori ai regimului Băsescu au creat însuși statul pe care îl contrazic la televizor sau în fața anchetatorilor, în frunte cu fondatorul lui. Prea multe elemente și inițiative au păgubit clasa politică a perioadei respective de o asumare. În loc să activeze instituțiile și instituțiile de reglementare a acestora, spre a da legislației coerență, coeficienți democratici și eficiență maximă, Traian Băsescu a scos din lada istoriei toate absurditățile cu aparență de corectitudine administrativă – în fapt, metodele fostei securități. Astfel a reușit să agluniteze interes și persoane, urcându-și cota de popularitate tipică liderilor din dictaturi.

Accesul în arhivele SIPA pare să fi fost la „lumina unui bec chior“, cum se exprima un prea de tot bizar magistrat, tocmai spre a trezi mila publicului și a compromite gravitatea subiectului. Metodele securiste au avut puterea lor, cu atât mai mult cu cât statul în sine era pregătit de o funcționare pe măsura acestora, în detestabilul parteneriat public-privat încă în funcțiune. România a avut mulți președinți care au compromis grav democrația, practicând terorismul de stat fără a clipi. Sunt inși care nu aveau ce căuta în fruntea statului, dovadă situațiile pe care le-au girat și creat. Nu poate fi lipsit de interes, inclusiv pentru amatorii de antidemocrație de la vârful instituțiilor fundamentale, și oriunde s-ar situa în sistem, un rechizitoriu care să aducă pedepse exemplare pentru terfelirea statutului de drept și uzurparea stabilității sociale. Avem o țară distrusă în numele intereselor de grup în mod definitoriu. Infractorii aflați la baza distrugerii nenumăratelor segmente se regăsesc printre giranții și specialiștii de neatins ai momentului. Conducerea României a intrat pe mâinile mediului infracțional, într-o sfidare imposibil de contracarat, fără sprijinul unei justiții puse ea însăși sub presiunea respectării legii.

Vizita președintelui Juncker a ilustrat în cel mai hidos mod posibil actuala legitimare a României. Ajunși de râsul întregii lumi, disponibili pentru abuzul ajuns normă, românii pot fi interpretați că își căută destinul în lumea democratică prin toți pungașii și parveniții postcomunismului. SIPA nu este decât serviciul generic pus la cale de asemenea persoane. Politica făcută de procurori, milițieni comuniști, inclusiv de odraslele lor, nu poate aduce decât furtul la drumul mare în spatele portretului conducătorului. Aceasta este România politică de peste șapte decenii: plină ochi de capitaliștii crimei și drepturilor răsplătite cu întregul buget național.

Ioan VieruPublicat Marţi, 23 mai 2017
2593
 | 47
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
+3
Cum ați caracteriza campaniile electorale făcute de doamna Monica Macovei lui Traian Băsescu și dorința, acestuia exprimată ,public de a afla "acoperiții", de prin politică , justiție sau mass-media ? Ce opinie aveți despre insistența lui Traian Băsescu de a fi respectate prevederile constituționale referitoare la incompatibilități ?
Publicat Joi, 25 mai 2017
+Răspunde
??????
+3
Considerați că pe la arhivele SIPA, comisiile care au fost, ar fi putut fi formate din niște persoane care nu ar fi aparținut unor "stucturi de informații" ? Cum ați "caracteriza" "evoluțiile profesionale" ulterioare ale acelor persoane prin prisma incompatibilitților reglementate de Constituție ?
Publicat Joi, 25 mai 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Mi s-a taiat din text:" ...Monica Macovei si gruparea , ...". A devenit simtomatica interventia cu "foarfeca" exact in expresiile care trimit la securism, ceausism si basism. Deasemenea anumite trimiteri la marxism.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Charlie
+10
Dusmanii Romaniei, Monica Macovei si gruparea , au identificat Justitia ca o piedica majora in preluarea controlului total, SIPA fiind un instrument de autoaparare care trebuia de aceea sa dispara. Nu si arhiva sa bogata in mijloace de exercitat presiuni asupra magistratilor corupti. Pentru ca adevarata vulnerabilitate a Justitiei o reprezinta coruptia si posibilitatea ca pe aceasta baza sa fie influentat actul de justitie, inclusiv politizarea acestuia. Gruparea restauratoare avea nevoie de manipularea Justitiei in mod direct, nu prin intermediul SIPA care nu asigura confidentialitatea severa. Indepartarea de la putere a gruparii care a dat lovitura de stat nu era suficienta, aceasta urmand sa fie tinuta in sah cu dosarele loviturii de stat, fapt ce a avut loc in mod repetat dupa 2004 prin redeschideri cu rol de santaj. Marota lansata pe piata de televiziunile si presa basista cu atacul ilegitim la viata intima poate impresiona doar pe creduli. Nu intamplator desfiintarea SIPA a insemnat triumful discretionarului in Justitie si preluarea sub control a statului de catre procuraturi, cu sprijinul noii Securitati conduse de indivizi devotati. Penetrarea PSD poate fi demonstrata nu numai in persoanele unor Ponta si Ghita, ci mai ales a unui Maior pus de Basescu in fruntea SRI. Schimbarea lui Maior se suprapune schimbarii atitudinii SRI si DNA fata de gruparea Basescu, ceea ce nu inseamna ca noul sef nu il protejeaza pe Basescu... Intrucat Omul din Deal este omul pus de Basescu sa-i prezerve libertatea si sutele de milioane devalizate personal, gruparea sa furand miliarde.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
QX
+5
"își căută destinul în lumea democratică prin toți pungașii și parveniții postcomunismului" - cu asta s-a spus totul, daca se va mai continua a se vrea a face ie de matase din coada cainelui - asta-i rezultatul, mai pe romaneste, suna astfel: atat timp cat infractorii si trisorii dovediti, valutistii si aventurieri in cautare de parvenire ( cu o pregatire si instructie relativa) vor administra statul - dezastrul acestei natii este garantat.
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Charlie
-1
Descoperirea fatetei securiste a regimului Basescu poate fi considerata un fapt pozitiv in evolutia autorului, chiar daca are loc dupa 28 de ani de la lovitura de stat. Cu mentiunea ca statul a fost in mod neintrerupt securist de la trecerea la pseudo-democratie. In ce priveste SIPA autorul a cazut in plasa manipulatorilor...
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
Crocodilul
+18
plină ochi de capitaliștii crimei și drepturilor răsplătite cu întregul buget național. Mi-a placut aceasta fraza. Numai ca Basescu nu e capitalist. El este comunist-o-socialist. In plus acesta nu e tras la raspundere legal. Numai ziaristii se leaga de el scriind sute de articole. Personal il vreau in puscarie pe 20 de ani pentru ceea ce a facut dar NU EXISTA JUSTITIE, IAR JUSTITIA EXISTENTA ESTE SECURITATE SI NIMIC ALTCEVA.
Publicat Marţi, 23 mai 2017
+Răspunde
Ca bine zici
+23
"România a depins de amanții și amantele unor persoane..." Chiar asa, stii ceva de Lupeasca ?
Publicat Marţi, 23 mai 2017
+Răspunde
citez din material @ Ca bine zici
+8
Nu stie. Nu vezi ca are ochi doar pe 7 decenii in urma ? Dictatura regala nu exista pentru regalisti, iar Margareta nu este printe "inși care nu aveau ce căuta în fruntea statului" fiindca nu reprezinta"interese de grup" si nici vreo " sfidare imposibil de contracarat".
Publicat Miercuri, 24 mai 2017
+Răspunde
lunetistu
+18
Felicitari pentru perfecta radiografie facuta mizerabilei politici basiste a ultimilor 10 ani !
Publicat Marţi, 23 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 8 minute