Sistem de alarmare de tip șvaițer

Începând din luna august, în urma analizelor dezastruoase care au arătat cât de nefuncționale sunt sistemele de alarmare a populației, IGSU a implementat un plan de măsuri prin care verifică lunar dacă și mai ales cum funcționează sistemul de alarmare.

Conform acestui plan, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, vor da ordine de activare a sistemului de alarmare. Câte dintre acestea vor suna, încă nu știm. Cert este că, la ultimul exercițiu, existau 6.913 sisteme de alarmare fiind activate 5.460 dintre acestea. Din punctul de vedere al modului în care puteau fi activate, 2.865 puteau răspunde în sistem centralizat iar 2.595 trebuiau acționate de la locul amplasării.

În urma exercițiului s-a constatat că din totalul celor 6.913 de sisteme de alarmare din cele 445 de localități verificate, 196 nu funcționau.

Ca timp de răspuns în cadrul acționării, având în vedere că tehnologia este mult avansată, cele centralizate răspundeau la alarmare după 2,35 minute iar cele acționate local abia după 7,42 minute!

Având în vedere că avioanele de ultimă generație, ca să nu mai discutăm despre rachete, depășesc cu mult 1.200 de kilometri pe oră, sistemul de alarmare din prezent este ineficient total. IGSU menționează într-un comunicat că în ceea ce privește zona de acoperire acustică, aceasta a fost de 37,56% la nivel județean, 81,71% la nivel municipal, 61,42% la nivel orășenesc și 37,07 la nivel comunal.

În concluzie, tot clopotul rămâne de bază având în vedere că avem destule biserici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard Pascu 109 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.