×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:36
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Trei persoane moarte, zeci de răniți
Situație explozivă în SUA: Cu mașina în manifestanți (Video)

O maşină a intrat în mulţime, în timpul manifestațiilor militanţilor de extremă-dreapta în Charlottesville, statul american Virginia, omorând o femeie, iar doi ofiţeri de poliţie au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit la 11 kilometri de Charlottesville. Elicopterul aparţinea Poliţiei din Virginia.

Anchetă FBI

Reuters și AFP relatează duminică că FBI a deschis o anchetă privind circumstanțele în care o femeie a murit după ce sâmbătă a fost lovită de un automobil intrat în viteză într-un grup de participanți la o contramanifestație împotriva militanților de extremă-dreapta la Charlottesville, statul american Virginia.

Victima este o femeie de 32 de ani. Alte 19 persoane au fost rănite de mașina intrată în viteză în demonstranți.

Un tânăr identificat drept James Alex Fields Jr a fost arestat în urma atacului cu maşină din Charlottesville.

Fields Jr., în vârstă de 20 de ani, este din Ohio şi a fost inculpat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală de către anchetatorii din Virginia.

Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe, i-a îndemnat pe militanţii de extremă-dreapta să plece acasă, după ce aceştia au adus haos şi violenţe pe străzile oraşului universitar Charlottesville, transmite BBC.

”Am un mesaj pentru toţi cei care militează pentru supremaţia albilor şi pentru toţi naziştii care au venit astăzi în Charlottesville. Mesajul nostru este clar şi simplu: mergeţi acasă. Nu sunteţi bineveniţi în această comunitate minunată de naţiuni. Ruşine să vă fie! Voi pretindeţi că sunteţi patrioţi, dar sunteţi orice altceva decât patriot”, a declarat guvernatorul McAuliffe.

Al Thomas, şeful Poliţiei din Charlottesville, a declarat că, pe lângă cele trei persoane decedate, 35 de persoane au fost rănite în confruntările dintre naţionalişti şi contramanifestanţi.

Sute de persoane s-au adunat pe străzile din Charlottesville pentru a demonstra în favoarea sau împotriva mişcării ”Uniţi Dreapta”.

Autorităţile din Charlottesville au declarat starea de urgenţă după ciocnirile violente dintre naţionalişti şi manifestanţii antirasism. Tensiunile au izbucnit după ce autorităţile locale au anunţat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus forţele Confederaţiei în timpul Războiului Civil din SUA.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a condamnat public violenţele din Virginia: ”Urmărim îndeaproape evenimentele îngrozitoare din Charlottesville, Virginia. Condamnăm în termeni duri acestă manifestare îngrozitoare de ură şi violenţă. Se întâmplă de prea mult timp în ţara noastră. Nu este vorba de Donald Trump, nu este vorba de Barack Obama. Se întâmplă de mult, mult timp, peste tot în America. Ceea ce este vital acum este o rapidă restaurare a legii şi ordinii pentru protejarea vieţilor nevinovate. Niciun cetăţean nu ar trebui să se teamă pentru siguranţa şi securitatea sa în societatea noastră. Niciunui copil nu trebuie să îi fie teamă să iasă afară şi să se joace sau să fie cu părinţii lor şi să se simtă bine. Ura şi divizarea trebuie să înceteze şi trebuie să înceteze chiar acum!”

”Trebuie să fim toţi uniţi şi să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru violenţă în SUA. Haideţi să fim uniţi”, a mai scris pe Twitter Trump.

La rândul său, ministrul justiției american, Jeff Sessions, a condamnat sâmbătă "intoleranța rasială și ura", după violențele de la Charlottesville.

Violențele de la Charlottesville, unde o participantă la proteste a murit lovită de o mașină, "aduc atingere esenței dreptului și a justiției americane", a subliniat Jeff Sessions într-un comunicat.

''Atunci când astfel de acțiuni sunt cauzate de intoleranță rasială și ură, ele încalcă valorile noastre fundamentale și nu pot fi tolerate'', a adăugat oficialul american.

Ioana RaduPublicat Duminică, 13 august 2017
2646
 | 3
 | 30
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
globalistii i-au atacatipe albi...off topic,vedeti pe GigiTv , ala cu filme, filmul 'Bob Roberts" Political fiction ca sa vedeti pe cine dau vina gloabalistii pt globalism
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Doina
-4
puteti sa mi dati minus cit vreti,,,,,,,, invidia omoara,,,,
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
doina
-11
,,,este ura de rasa----adica un alb sta langa unu de culoare??..ei cred ca conteaza culoarea parului...majoritatea fara scoala nascuti sa fie muncitori necalificati,,,nu suporta cand unu de culoare are diploma si reuseste in viata,,,,asta este problema lor,,,
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+15
Cum Draku se face ca Diavolul Impielitat Soros si gasca sa mafiota din Wahstington Dc. nu au dat vina pe Putin si Rusnaci pentru aceasta rebeliune de la Ricani!?.Asta chiar este o surpriza de zile mari !! zau asa. Ma mir cum a scapat si Dragnea cu al sau TelDrum si Brazilia sa nu fie si asta amestecat de catre statul de drepti in rebeliunea cu pricina. Domane ,Dumnezeule cum or fi scapat astia de propaganda!? . Stelu
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Amy
+2
@ Jackob__ Asta e destept. Aplicarea legii fara considerente de apartenenta. Fair!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Agreee
+8
@Lili. Ai mare dreptate smecherii platest se uita cum prostimea incaierata se bate, si ei miliardarii isi rad in barba.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ Agreee
+8
Miliardarii aia smecheri fac studii de caz cum sa imputineze populatia si sa ramana doar ei, fara a fi pusi in pericol.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Titel
+8
Pt. Lili: intoleranta religioasa nu difera cu nimic fata de intoleranta rasiala.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ Titel
+5
Perfect adevarat. E vorba de modele culturale distincte aflate in conflict.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Lili
+8
Si uite-asa isi ride in barba ala de la synagoga...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Dan @ Lili
+19
Lili, ne-ai obisnuit cu adevarate nuvele. Vii acum doar cu un rand ? Dar unde este Dragnea in toata povestea asta ? Chiar n-ai gasit nici o conexiune intre Teldrum si excaladarea violentelor in USA ? Mai sapa !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Malagamba
-5
daca devin vegani,gradul de violenta scade !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Lili @ Malagamba
+3
Daca tu esti EDITAT de Nasty cine sa-ti citeasca balivernele falsule Malagamba?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob
+12
Ceea ce observ eu este ca ura rasiala exista puternic de ambele parti. De aceea nu cred ca va disparea prea curand. Daca s-ar incerca simultan renuntarea la ura, s-ar intampla ca si la desfiintarea simultana a NATO si a Tratatului de la Varsovia, una din parti ar trisa. Cea mai potrivita abordare este aplicarea legii.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 30 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 55 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017