Situaţie incredibilă înregistrată la meciul Astra – ASA

Nervi mulţi pe stadioanele unde s-au jucat meciurile decisive. Ploaie de galbene şi de roşii. Cea mai rapidă eliminare din Liga în acest an. Rădoi anunţat antrenor la FCSB. Va prinde paltonul?

Astra a jucat 17 minute cu un eliminat în teren

În minutul 87 al partidei Astra Giurgiu – ASA Tg.Mureş, nervii au cedat şi pe teren a izbucnit o bătaie generală. Arbitrul Sebastian Colţescu a scor cartonaşul roşu şi i l-a arătat lui Junior Morais de la echipa gazdă. Cum bătaia a continuat, ca să liniştească lucrurile centralul a mai dat la grămadă galbene şi roşii lui Ben Youssef şi Vincent Laban de la gazde şi lui Ivan Gonzales de la ASA, precum şi antrenorului Astrei, Şumudică şi portarului de rezervă (nu se afla în joc) al oaspeţilor, Viciu. După pololirea spiritelor, meciul a continuat până în minutul 90+12, când s-a auzit fluierul final. Marea problemă este însă că Junior Morais NU A PĂRĂSIT terenul de joc, el jucând până la final, deşi a fost primul eliminat şi cu „roşu” direct”. Situaţia este fără precedent la nivelul primei ligi. Este greu de spus dacă Colţescu a observat sau nu că Morais a rămas în joc. Conducerea mureşenilor a depus contestaţie la sfârşitul meciului, solicitând victorie la masa verde. În mod normal… După meci, Morais a afirmat că nu-şi aminteşte să fi primit cartonaş roşu, dar reluările tv sunt clare ca bună-ziua, se vede cum arbitrul se repede la el cu cartonaşul roşu deja pregătit şi il arată în faţă. Cum atunci nu era niciun alt jucător în zonă, nu se poate vorbi de vreo confuzie. Aşteptăm o decizie promptă şi conform regulamentului de la FRF. Şi poate este întrebat şi Sepsi, dacă a făcut spre Şumudică semnul „valizei” ştiind ceva, saz doar având o bănuială.

În ceea ce priveşte meciul în sine, Astra a jucat la potenţialul ei maxim (dacă juca aşa şi în Europa league, prindea cu siguranţă primăvara europeană, a fost 60 de minute mai bună decât ASA şi a câştigat pe merit cu 3-1. Este totuşi o problemă legată de corecta echipă Astra şi de „precinstitul” Şumudică. Cum explică evoluţia penibilă de la Cluj din etapa trecută când pur şi simplu i-au invitat pe alb-negri să înscrie, dar aceştia nu au fost în stare. De asemenea, se impune întrebarea de ce „astralii” nu au jucat (măcar la 50% din ce au arătat cu ASA) şi cu Gaz Metan, 1-2 în etapa a 28-a.

Moldoveni în 11 ineficienţi contra bucureşteni în 9

FCSB a făcut un pas uriaş spre titlu, profitând de eşecul mureşenilor la Giurgiu. Pe Naţional Arena, bucureştenii au trecut la pas de FC Botoşani, cu 2-0. Moldoveni, condamnaţi (efectiv acesta este termenul) să joace în Europa League nu au profitat de faptul că din minutul 64, gazdele au rămas în 8 jucători de câmp după eliminările lui Prepeliţă şi Bourceanu (acesta din urmă la numai 5 minute de la intrarea în teren) şi au rata şansa de a marca măcar golul de onoare. După meci, în timp ce dădea declaraţii televiziunilor, Gigi Becali a fost sunat de către Mirel Rădoi (sau a lăsat impresia că a fost sunat de acesta) şi a fost auzint de toată lumea spunând: „finule o să antrenezi în Champions League”.

CSMS s-a trezit la 0-5

Într-o avancronică a ultimelor două etape, arătam că în lumea fotbalului românesc se spunea că CSMS Iaşi nu o va deranja deloc pe Pandurii la Tg. Jiu, pentru a-şi crea totodată şi un alibi pentru deja anunţa înfrângere acasă în faţa FCSB. Lucrurile s-au desfăşurat aşa cum s-a anticipat. Ba chiar mai mult decât arât. Pandurii au avut 5-0 în minutul 68, după care ieşenii au punctat de două ori ca în arhive să nu apară un scor aşa de sever. În uvertura etapei, CraiOlguţa a demonstrat că 19 etape fără înfrângere au fost un foc de paie. Au pierdut cu 1-2 sub „Pietricica” la deja retrogradata Ceahlăul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.