Sloviansk: Separatiștii pro-ruși și veteranii din Afganistan împart arme populației

Primarul din Sloviansk, Nelya Ștepa, a prezentat presei situația din oraș, imediat după ce o coloană de blindate sub drapel rus a intrat în această localitate. Ea este îngrijorată că populația primește arme din partea separatiștilor pro-ruși, însă este încrezătoare că majoritatea cetățenilor nu doresc anexarea regiunii la Federația Rusă.

”Cred că sunt circa 300 de oameni foarte bine înarmați. Restul sunt oamenii noștri. Sunt foști veterani din Afganistan, foști militari care s-au alăturat acestei armate rebele. Au circa 100 de lansatoare de grenade Mukha, care pot penetra blindajul unui tanc. Au mai pus mâna pe 400 de pistoale și 20 de puști automate, care se aflau la sediul poliției. Iar toate aceste arme au fost distribuite apoi cetățenilor”, a spus primarul, potrivit Europei Libere.

”Vreau să subliniez că nimeni din Sloviansk nu-și dorește ca regiunea să fie alipită Rusiei. Pe baricade se află doar 1.000 de oameni. Dar noi avem 158.000 de locuitori în oraș. Așa că 157.000 de oameni spun astăzi că doresc să rămâna parte a Ucrainei.”

Sloviansk este un centru industrial din regiunea Donețk.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.