Socrul lui Ponta sugerează că Băsescu e alcoolic și că suferă de „psihoză paranoidă”

Violență verbală în cascadă pe scena politică. După atacurile verbale dintre președinte și premier, dintre președinte și o senatoare, rolul a fost preluat de socrul premierului Victor Ponta. Ilie Sârbu îl atacă în termeni duri pe președintele Traian Băsescu după ce acesta i-a atacat, la rându-i, ginerele, pe senatoarea PSD Gabriela Firea, dar și pe el însuși.

Liderul senatorilor PSD afirmă că „Traian Băsescu suferă de psihoză paranoidă”, „exorcizarea fiind ultima soluţie care l-ar mai putea face să devină om”.

„Unii spun că a folosit împotriva colegei noastre, senatorul Gabriela Firea, un procedeu specific mafioţilor, securiştilor şi teroriştilor, eu spun că Traian Băsescu are nevoie de tratament psihiatric, aşa cum am mai spus şi în alte dăţi, exorcizarea fiind ultima soluţie care l-ar mai putea face să devină om”, afirmă Sârbu, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit lui Ilie Sârbu, „cazul Comisiei parlamentare de anchetă privind restituirile de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi îl scoate din minţi pe Traian Băsescu”. „A ajuns atât de exasperat încât, aproape ca niciodată, atacurile de la tribuna prezidenţială sunt din ce în ce mai dese şi mai furibunde. Un prezidiu pe post de tarabă în piaţă, folosit pentru interese de familie. Îndrăzneala muritorilor de rând de a-şi apăra drepturile fireşti i se pare de neconceput, simte, se comportă şi trăieşte ca un dictator demn de ură, în faţa căruia «ţigăncile împuţite», «tonomatele», «păsăricile», «şantajistele de profesie», «procurorii rataţi» şi «tâmpiţii» pe care îi scoate şcoala românească trebuie să aplece capul”, se arată în comunicatul citat.

Legat de declarațiile președintelui Traian Băsescu, întrebat, miercuri dimineaţă, la Senat, despre acestea, Sârbu a mai spus:

„S-a referit la premier că a avut o cădere nervoasă. Dânsul când tremură dimineaţa când intră în birou, de-abia îl ţin consilierii şi-l reanimă cu diverse tării, el n-ar trebui să meargă la medic? Cred că şi el ar trebui să meargă la medic, mi se pare firesc. Dacă tot vorbim de cei care au căderi, unii le au în alcool”, a declarat Sârbu.

Ilie Sârbu l-a atacat miercuri şi pe liderul PNL Crin Antonescu: „Cât despre Crin Antonescu… apare şi el în peisaj ca o căprioară naivă în speranţa că ceea ce spune ar putea părea interesant. Din păcate, nu face decât să-şi mai ştirbească din puţina demnitate care i-a mai rămas până să devină, în curând, un politician uitat, căci cu apelativul «maimuţoi» deja a fost catalogat de Traian Băsescu”, afirmă socrul lui Ponta, potrivit comunicatului citat.

Atacul lui Ilie Sârbu la preşedintele Traian Băsescu vine în contextul în care șeful statului a declarat, marţi, că socrul premierului a fost „un soi samsar de terenuri” în judeţul Timiş.

„Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu pe toată perioada când s-au constituit marile suprafeţe consolidate (…). Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal sau nu, dar broker de aranjamente, în mod categoric, a fost”, a afirmat Băsescu, într-o emisiune a postului Digi 24, întrebat despre o declaraţie a sa anterioară din conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.