Șoferii care uită de rovinietă vor avea surprize neplăcute

Atenţie, şoferi! Dacă circulaţi pe drumurile patriei fără rovinietă şi sunteţi prinşi, trebuie să plătiţi, în afară de amendă, şi despăgubiri către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, transmite REALITATEA.NET

Iar dacă nu le achitaţi, riscaţi să fiţi executat silit. Într-un final, suma totală poate depăşi lejer 500 de lei pentru o rovinietă, adică de cinci ori mai mult. Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii CNADNR nu au dorit să ofere lămuriri în legătură cu acest subiect.

Șoferii prinși fără rovinietă sunt pedepsiți de două ori. Pe lângă amendă, ei trebuie să plătească retroactiv rovinieta, pe un an întreg, ca despăgubire.

Pentru un autoturism, amenda este de 250 de lei la care se adaugă alti 124 de lei despăgubiri, bani care intră direct în conturile CNADNR. Așa că lipsa rovinietei scoate din buzunarele soferilor peste 370 de lei.

Această plată suplimentară, poate depăși chiar și o mie două sute de lei, în cazul autovehiculelor de transport marfă.

Dacă nu plătesc despăgubirea, proprietarii de mașini pot fi exectutați silit. Alte costuri! În plus, trebuie să achitați cheltuielile de executare: taxa poștală, taxa de timbru, cheltuielile de efectuare a actelor și onorariul executorului judecătoresc. În total, 369 de lei pentru un autoturism.

Suma la care se ajunge în final este de peste 500 de lei, adică de aproximativ cinci ori valoarea unei roviniete pentru un autoturism. Șoferii spun că despăgubiții ar trebui să fie chiar ei, pentru că și-au distrus mașinile pe drumurile din țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.