Şoferul câştigă 3.000 de lei, iar consilierii personali câte 6.000 lei

În ministerul condus de liberalul Daniel Chiţoiu, angajaţii sunt plătiţi foarte bine, indiferent de studii ori calificări. Dacă un director general câştigă 9.000 – 10.000 de lei pe lună, consilierul personal primeşte 6.000 de lei, iar şoferul 3.000 de lei.

Nu este o glumă, un post de şofer la Ministerul de Finanţe este remunerat cu 3.000 de lei net, pe lună. Colegii săi câştigă în medie 2.000 de lei, mult mai bine decât la alte ministere, unde au în jur de 1.500 lei.

Un alt post plătit foarte bine este cel de consilier personal, iar la minister sunt încadraţi pe asemenea funcţii 21 de persoane.

Ministrul Daniel Chiţoiu are opt consilieri personali, fiecare plătit cu un salariu net între 5.600 şi 5.900 de lei. Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, are cinci consilieri personali, cu salarii similare, plus un director de cabinet plătit cu 5.000 de lei. Interesant este că secretarii de stat sunt chiar mai generoşi. Dan Manolescu şi-a angajat doi consilieri personali, plătiţi cu 6.750 lei respectiv 5.700 lei pe lună, plus un director de cabinet (6.000 de lei) şi un asistent de cabinet (3.700 lei). Situaţia este similară şi în cazul celorlalţi trei secretari de stat.

Director general plătit cu 10.000 de lei pe lună

Secretarul general din MFP are un salariu net de 8.400 de lei, iar directorii generali din diverse direcţii sunt remuneraţi cu 7.000 de lei. De exemplu, şeful Direcţia generală de programare în sectorul social-cultural încasează lunar 7.125 lei. Salariile ajung la 9.000 lei net în cazul şefilor de la Unitatea centrală de armonizare a sistemelor de management financiar şi control (direcţie generală).

Cele mai mari salarii sunt cele de la Autoritatea de certificare şi plată, unde directorul general este plătit cu 10.000 de lei, iar adjunctul său cu 9.100 lei. De altfel, aici consilierii superiori câştigă în medie peste 5.000 de lei.

Toate datele sunt cuprinse într-un document obţinut de cotidianul.ro, document privind salariile nete plătite pe luna martie, angajaţilor din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Din acelaşi document se poate observa că muncitorii necalificaţi primesc 1.500 de lei, în timp ce postul de expert debutant este plătit cu 1.000 de lei.

Pentru anul 2013, Ministerul de Finaţe şi-a alocat de la bugetul de stat 122 milioane de lei pentru cheltuielile cu personalul din aparatul central.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.