Soldaţii generalului Oprea părăsesc rând pe rând garnizoana

Unul câte unul, „independenţii” din grupul lui Oprea părăsesc corabia generalului de intendenţă, punând în pericol încropita majoritate născută cu forcepsul, în iarna trecută, de Traian Băsescu.

Ultimul dintre fugari este deputatul de Maramureş Cătălin Cherecheş. Fost pesedist şi apropiat al lui Mircea Geoană, Cherecheş s-a alăturat grupului de aşa-zişi independenţi imediat după Congresul PSD din februarie. Unul dintre motivele care au stat la baza deciziei sale pare a fi acela că mama deputatului, medicul Viorica Cherecheş – directorul spitalului din Baia Mare -, şi-a păstrat funcţia de conducere în unitatea sanitară respectivă. Nemulţumit fiind însă de cum decurg lucrurile în oastea lui Oprea, printre altele de faptul că nu a primit o funcţie însemnată în nou înfiinţatul partid, Cherecheş a decis să abandoneze grupul UNPR pentru a candida din partea PNL la alegerile pentru postul de primar al oraşului Baia Mare. Cătălin Cherecheş a primit promisiuni ferme de la liderii PNL că va fi sprijinit de puternica organizaţie a PNL Maramureş în cursa pentru câştigarea Primăriei Baia Mare.

Săptămâna trecută, încă trei deputaţi au fugit din „batalionul generalilor” – aşa cum este poreclit grupul lui Gabriel Oprea. Carmen Moldovan şi Adrian Mocanu s-au întors în PSD, în urma demiterii senatorului Ion Vasile din fruntea organizaţia PSD Buzău. Cei doi deputaţi de Buzău părăsiseră PSD din cauza conflictelor pe care le-au avut cu Ion Vasile.

Și deputatul de Braşov Gabriel Tiţă-Nicolescu a ieşit din grupul independenţilor, tot săptămâna trecută, fără însă a se întoarce în PSD. Acesta a anunţat că urmează să activeze în Camera Deputaţilor ca deputat neafiliat nici unui grup politic. Din informaţiile cotidianul.ro se pare că Tiţă-Nicolescu îşi negociază reîntoarcerea în PSD.

Un alt deputat doritor de a pleca de sub comanda lui Oprea este medicul Tudor Ciuhodaru. Surse din partidul lui Oprea spun că Ciuhodaru – şef al Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Ioan” din Iaşi – este excedat de nenumăratele reproşuri pe care le primeşte din partea colegilor săi din spital, pentru că acesta sprijină în activitatea politică din Parlament un guvern şi un preşedinte care iau măsuri criminale pentru sistemul sanitar românesc. Aceleaşi surse din UNPR spun că fostul pesedist Ciuhodaru este profund nemulţumit şi de modul în care este întâmpinat de alegătorii din colegiul său din Iaşi, mai ales acum, după ce Traian Băsescu a anunţat reducerea pensiilor şi salariilor. Tudor Ciuhodaru a mărturisit unor apropiaţi că ar vrea să se întoarcă în PSD.

Încet-încet, armata de strânsură a lui Gabi Oprea – constituită într-un partiduleţ de râsu’-plânsu’ – se deşiră văzând cu ochii, îngreunând situaţia coaliţiei lui Traian Băsescu. Generale, se împute treaba, pregăteşte-ţi ghipsul!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.