Sondaj Avangarde: Câtă încredere mai au românii în preşedinte şi cine este cel mai popular lider politic

USL ar obţine 59% din voturile românilor dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri potrivit unui sondaj realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde și prezentat de Antena 3. 

PDL ar obţine 18% din voturi, la mică distanţă de partidul lui Dan Diaconescu, fomaţiune care ar primi 11% din voturi.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi, mai exact 45%, au o părere bună despre Crin Antonescu. La polul opus se află Traian Băsescu, în care mai au încredere doar 10% dintre români. Circa 38% dintre repondenţi îl apreciază pe social-democratul Victor Ponta.

Din rândurile Puterii, de cea mai mare popularitate se bucură democrat-liberalul Vasile Blaga: 12% dintre români au o părere bună despre el.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu ar câştiga detaşat. Liderul liberal ar fi votat de 43% dintre români, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de 24%, Dan Diaconescu de 14%, Mircea Geoană de 8%, Coneliu Vadim Tudor de 5%, iar Gigi Becali de 1%.

Ultimul sondaj Avangarde arată că majoritatea românilor, respectiv 85%, consideră că țara merge într-o direcție greșită. 71% dintre ei susţin că nu şi-ar schimba opţiunea la vot, chiar dacă ar primi cadouri sau bani.

Sondajul a fost realizat prin autofinanţare, în rândul a 1.139 persoane adulte, de peste 18 ani, în perioada 1-15 decembrie şi are o marjă de eroare de +/- 2,9 %. Sondajul a fost realizat la domiciliul repondentilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.