Sondaj: Cât ar obține partidul lui Tsipras la alegerile anticipate

Partidul Syriza al premierului demisionar Alexis Tsipras, se află pe prima poziție în preferințele electoratului grec în perspectiva alegerilor anticipate din septembrie, potrivit unui sondaj de opinie realizat de agenția ProRata, citat de Reuters.

Conform sondajului, realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane, Syriza este susținută de 23% din alegătorii greci (față de 26% în luna iulie), fiind urmat de Noua Democrație cu 19,5% (15% în iulie).

Partidul Unitatea Populară, format săptămâna trecută de foștii membri ai Syriza care s-au opus programului de asistență financiară internațională pentru Grecia, este susținut de 3,5% din electorat, plasându-se pe poziția a treia.

Grecii Independenți, aliatul formațiunii Syriza în fosta coaliție guvernamentală condusă de Alexis Tsipras, ar obține 2% din voturi, scor inferior pragului de 3% necesar accederii în parlament.

În Grecia vor avea loc luna viitoare alegeri legislative anticipate, data probabilă a scrutinului fiind 20 septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.