Sondaj: Ce cred ruşii obişnuiţi despre sancţiunile UE şi SUA

Majoritatea rușilor nu sunt îngrijorați de sancțiunile americane și europene impuse țării lor în contextul situației din Ucraina, potrivit unui sondaj publicat miercuri de Centrul independent Levada, citat de AFP.

Conform studiului, 58% din persoanele chestionate nu se declară îngrijorate de ”izolarea Rusiei pe scena internațională”, iar 61% au aceeași reacție în ceea ce privește „sancțiunile economice și politice” adoptate împotriva Rusiei.

Același sondaj relevă faptul că populația rusă nu se simte direct vizată de sancțiunile occidentale, aproape 60% din ruși considerând că acestea au ca țintă doar elita politică rusă, responsabilă de luarea deciziilor.

Studiul Levada mai arată că 60% din cetățenii ruși care locuiesc în marile orașe se pronunță împotriva adoptării de sancțiuni reciproce împotriva SUA și UE, apreciind că este necesar să fie continuată cooperarea cu Occidentul.

Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii au anunțat marți noi sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează sectorul economic, cel bancar și al apărării, fiind vorba de cele mai puternice măsuri luate de la sfârșitul ‘războiului rece’, după cum notează agenția citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.