Sondaj: Ce spun românii despre primirea refugiaților în țara noastră

Peste jumătate dintre români cred că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați și că aceștia nu ar trebui să se stabilească în România, potrivit unui sondaj INSCOP.

Astfel, 56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați și doar 35,5% cred că ar trebui să primească, în timp ce 8,3% au spus „nu știu sau nu răspund”.

Dintre cei care cred că România trebuie să primească refugiați, 82,1% cred că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% – că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE.

Sondajul mai arată că 65,3% din totalul persoanelor chestionate spun că nu ar fi de acord ca refugiaţii să se stabilească în România şi doar 26,5% că ar accepta acest lucru.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 10-15 septembrie.

Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 40 de județe și în municipiul București, într-un total de 85 de localități.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.