Sondaj CSCI: 66% dintre români nu au încredere în Poliţie

66% dintre români nu au încredere în Poliţie, iar 86% cred în legături între Poliţie şi clanuri, conform unui sondaj CSCI, realizat la comanda Realitatea TV

La întrebarea „Sunteţi sau nu sunteţi de acord cu următoarea afirmaţie:Am încredere îm poliţia română”, 66% dintre respondenţi au spus NU şi doar 28% DA.

85% dintre cei care au participat la sondaj cred că Poliţia Română este profund influenţată de interesele politice ale partidelor de la putere, iar 86% cred că există legături între vârfurile din MAI, politicieni şi clanurile mafiote.

la întrebarea „Cine este principalul vinovat din cadrul poliţiei pentru incidentul armat care a avut loc la Piatra Nemţ?”, 44% au spus Aurelian Şoric, 38% Dan Fătuloiu şi 8% Petre Tobă.

Vasile Blaga este considerat cel mai competent ministru al Administraţiei şi Internelor, cu 39%. Este urmat de Liviu Dragnea – 28%, cristian David – 14%, Dan Nica – 12% şi Traian Igaş – 7%.

La sondaj au participat 1206 persoane de 18 ani şi peste.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.